Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Περί τους 8.000 νέους βλέπουν τη μελισσοκομία με επιχειρηματικό πλάνο



Αναπόσπαστο κοµµάτι της ελληνικής κουλτούρας µε σηµαντικό οικονοµικό αντίκτυπο συνιστά η µελισσοκοµία µε την χώρα να διατηρεί ένα από τα µεγαλύτερα κατά κεφαλήν σκορ κατανάλωσης και πλέον των 25.000 νοικοκυριών να εξασφαλίζουν εισοδήµατα από την δραστηριότητα αυτή.

∆ιαρκής είναι και η εισροή νέου αίµατος στο χώρο της µελισσοκοµίας ήδη από τις αρχές της δεκαετίας, αφού στα χρόνια της κρίσης πάνω από 7.000 µε 8.000 άτοµα βρήκαν διέξοδο στα µελίσσια, σύµφωνα µε τον πρόεδρο της Οµοσπονδίας Μελισσοκοµικών Συλλόγων Ελλάδος, Βασίλη Ντούρα

Την οικονοµική σηµασία του µελιού τόσο στην εγχώρια όσο και στην ευρωπαϊκή οικονοµία της υπαίθρου φαίνεται ότι αντιλαµβάνονται και οι Βρυξέλλες οι οποίες το καλοκαίρι ενέκριναν το νέο τριετές πρόγραµµα µελισσοκοµίας για τη χώρα µας, µε τον προϋπολογισµό να διαµορφώνεται στα 27,83 εκατ. ευρώ, αυξηµένο κατά 6 εκατ., για την περίοδο 2020-2022.
Σε αυτό το πλαίσιο και δεδοµένης του εξαιρετικά θετικού περιβαλλοντικού αποτυπώµατος που έχει η µελισσοκοµία , δεν αποκλείεται στην επόµενη ΚΑΠ στα διαρθρωτικά προγράµµατα (Σχέδια Βελτίωσης, Μεταποίηση και Leader) να αποτελέσει κλάδος προτεραιότητας, όπως για παράδειγµα την τρέχουσα περίοδο ήταν κλάδος προτεραιότητας η εγχώρια αιγοπροβατοτροφία.

Τις µέρες αυτές το µέλι έχει την τιµητική του µε το 11ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας να βρίσκεται σε εξέλιξη από την Παρασκευή 6 ∆εκεµβρίου µε σκοπό να φέρει σε επαφή στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας τους βασικούς συντελεστές του κλάδου µε το καταναλωτικό κοινό. Το Φεστιβάλ αυτό αποτελεί τη µεγαλύτερη εκδήλωση του κλάδου που γίνεται στην Ελλάδα. Αποτελεί τον τόπο συνάντησης των ανθρώπων της µελισσοκοµίας και έναν αποτελεσµατικό τρόπο για την προβολή και προώθηση του Ελληνικού µελιού τόσο στους χώρους εστίασης και εµπορίας όσο και στο καταναλωτικό κοινό, που κατακλύζει κάθε χρόνο τους χώρους της έκθεσης.


Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas