Πατήστε την εικόνα για να επισκεφτείτε το κανάλι μας στο You Tube

Σας προσκαλώ να κάνετε εγγραφή (SUBSCRIBED) στο κανάλι μας στο You Tube, για να βλέπετε πρώτοι τα Video που ανεβάζουμε.Θα είναι ιδιαίτερη χαρά να μας στέλνετε τα σχόλια σας και τις παρατηρήσει σας.

Αυτή την στιγμή μας ακολουθούν πάνω από 1000 άτομα και ελπίζουμε με την βοήθεια σας να γίνουμε περισσότεροι και να σας δίνουμε πάντοτε μια σωστή ενημέρωση.

Με εκτίμηση ο διαχειριστής Παναγιώτης Μούσουρας.


Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2019

Περί τους 8.000 νέους βλέπουν τη μελισσοκομία με επιχειρηματικό πλάνοΑναπόσπαστο κοµµάτι της ελληνικής κουλτούρας µε σηµαντικό οικονοµικό αντίκτυπο συνιστά η µελισσοκοµία µε την χώρα να διατηρεί ένα από τα µεγαλύτερα κατά κεφαλήν σκορ κατανάλωσης και πλέον των 25.000 νοικοκυριών να εξασφαλίζουν εισοδήµατα από την δραστηριότητα αυτή.

∆ιαρκής είναι και η εισροή νέου αίµατος στο χώρο της µελισσοκοµίας ήδη από τις αρχές της δεκαετίας, αφού στα χρόνια της κρίσης πάνω από 7.000 µε 8.000 άτοµα βρήκαν διέξοδο στα µελίσσια, σύµφωνα µε τον πρόεδρο της Οµοσπονδίας Μελισσοκοµικών Συλλόγων Ελλάδος, Βασίλη Ντούρα

Την οικονοµική σηµασία του µελιού τόσο στην εγχώρια όσο και στην ευρωπαϊκή οικονοµία της υπαίθρου φαίνεται ότι αντιλαµβάνονται και οι Βρυξέλλες οι οποίες το καλοκαίρι ενέκριναν το νέο τριετές πρόγραµµα µελισσοκοµίας για τη χώρα µας, µε τον προϋπολογισµό να διαµορφώνεται στα 27,83 εκατ. ευρώ, αυξηµένο κατά 6 εκατ., για την περίοδο 2020-2022.
Σε αυτό το πλαίσιο και δεδοµένης του εξαιρετικά θετικού περιβαλλοντικού αποτυπώµατος που έχει η µελισσοκοµία , δεν αποκλείεται στην επόµενη ΚΑΠ στα διαρθρωτικά προγράµµατα (Σχέδια Βελτίωσης, Μεταποίηση και Leader) να αποτελέσει κλάδος προτεραιότητας, όπως για παράδειγµα την τρέχουσα περίοδο ήταν κλάδος προτεραιότητας η εγχώρια αιγοπροβατοτροφία.

Τις µέρες αυτές το µέλι έχει την τιµητική του µε το 11ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας να βρίσκεται σε εξέλιξη από την Παρασκευή 6 ∆εκεµβρίου µε σκοπό να φέρει σε επαφή στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας τους βασικούς συντελεστές του κλάδου µε το καταναλωτικό κοινό. Το Φεστιβάλ αυτό αποτελεί τη µεγαλύτερη εκδήλωση του κλάδου που γίνεται στην Ελλάδα. Αποτελεί τον τόπο συνάντησης των ανθρώπων της µελισσοκοµίας και έναν αποτελεσµατικό τρόπο για την προβολή και προώθηση του Ελληνικού µελιού τόσο στους χώρους εστίασης και εµπορίας όσο και στο καταναλωτικό κοινό, που κατακλύζει κάθε χρόνο τους χώρους της έκθεσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου