ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ!
- 1 1\2 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 πρέζα αλάτι
- 1\2 φλ.τσαγιού ζάχαρη
- 1 κ.γλ. κανέλα
- 1 αυγό
- 1 φλυτζ.τσαγιού γάλα
- 2 μήλα καθαρισμένα και τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
- 1 κ γλ βούτυρο η μαργαρίνη
ΓΙΑ ΤΟ
ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
- 3 κ σ βούτυρο η μαργαρίνη
- 3 κ σ μέλι θυμαρίσιο
- φρέσκα φρούτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ
κοσκινίζουμε το αλεύρι με την κανέλα κ το αλάτι,προσθέτουμε την ζάχαρη,και κάνουμε
μια λακκούβα στο κέντρο.
Χτυπάμε το
αυγό με το γάλα κ ρίχνουμε μέσα στην λακουβιτσα κ ανακατεύουμε με σπάτουλα.
Τέλος
προσθέτουμε τα τριμμένα μήλα .Αν τα μήλα κατεβάσουν πολλά υγρά προσθέτουμε 1 κ
σ αλεύρι ώστε να χυλώσει το μείγμα .
Σε
αντικολητικό τηγάνι ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα ροδίζουμε κάθε τηγανίτα 1
λεπτό από κάθε πλευρά .
Λιώνουμε σε
χαμηλή θερμοκρασία το μέλι ώστε να αραιώσει,αποσύρουμε από την φωτιά
προσθέτουμε το βούτυρο κ ανακατεύουμε.
περιχύνουμε τις τηγανίτες κι άμα θέλουμε τις
γαρνίρουμε με φρέσκα φρούτα!!
Δημοσίευση σχολίου