Το κλασικό
φαγητό του Κυριακάτικου αλλά και του καθημερινού τραπεζιού αποκτά ανεπανάληπτη
νοστιμιά μαρινάροντας πρώτα το κοτόπουλο σε ένα ωραίο μίγμα με μέλι,
μουστάρδα και χυμό πορτοκαλιού.
Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20' Χρόνος μαγειρέματος:50' Έτοιμο σε:1:10'
- 1 κοτόπουλο ολόκληρο
- 500γρ. πατάτες, σε χοντρές φέτες
- 1 ματσάκι θυμάρι
- 12 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες
- 50γρ. μέλι
- 50γρ. μουστάρδα
- 300ml χυμό πορτοκαλιού
- 30ml χυμό λεμονιού
- 20ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 κοτόπουλο ολόκληρο
Διαδικασία
Αναμιγνύετε
το μέλι, τη μουστάρδα και 40ml από τον χυμό πορτοκαλιού να ομογενοποιηθούν.
Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και το αλείφετε με το μείγμα μελιού που ετοιμάσατε.
Βάζετε τις
πατάτες και το θυμάρι στον πάτο του ταψιού, ακουμπάτε από πάνω το κοτόπουλο,
περιχύνετε με τον χυμό λεμονιού, τον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού και το
ελαιόλαδο.
Ψήνετε για
45-50 λεπτά στους 180°C μέχρι να ψηθούν οι πατάτες και το κοτόπουλο μέχρι μέσα.
Ξεφουρνίζετε, αφήνετε λίγο το φαγητό να σταθεί για 5 λεπτά και σερβίρετε
αμέσως.
Φωτογραφία:
Αναστασία Αδαμάκη
Δημοσίευση σχολίου