Σπούδασε
μαθηματικά, αλλά παρατηρώντας τη στροφή που σημειώνεται σιγά- σιγά στον
πρωτογενή τομέα αποφάσισε να ασχοληθεί με την μελισσοκομία συνεχίζοντας την
μικρή οικογενειακή του παράδοση. Ο Χρήστος Αλεξανδρίδης άφησε τις εξισώσεις και
έπιασε τις κυψέλες.
«Βλέπω ότι
όταν παράγεις έχεις τη δυνατότητα να μειώσεις τις τιμές χωρίς να εξαρτάσαι από
άλλους» δηλώνει πιστεύοντας ότι είναι η εποχή της παραγωγής και της επιστροφής
στον πρωτογενή τομέα. Ασχολείται και με την μεταποίηση, παρασκευάζοντας και
πουλώντας ο ίδιος γύρη, πρόπολη και βασιλικό πολτό. «Ακόμη και τώρα ο Έλληνας,
το ελληνικό προϊόν, το φυσικό προϊόν το προτιμά παρά την Κρίση» δηλώνει
σημειώνοντας ότι ο ανταγωνισμός με τους παραγωγούς και τις μεταποιητικές επιχειρήσεις της Βουλγαρίας και της Τουρκίας είναι
μεγάλος.
Είναι 3ης
γενιάς μελισσοκόμος, οι δύο πρώτες ασχολούνταν με τις μέλισσες ως χόμπι εκείνος
αποφάσισε να το κάνει επάγγελμα. Και τα μαθηματικά; τον ρωτάμε «τα μαθηματικά
είναι μεγάλη αγάπη και δεν μπορείς να τ’
αφήσεις» δηλώνει σημειώνοντας «τα μαθηματικά πια δεν αποτελούν
βιοποριστική λύση, το χόμπι έγινε επάγγελμα και το επάγγελμα χόμπι. Κάθε χρόνο
παρακολουθούμε σχεδόν ένα μήνα σεμινάρια μελισσοκομίας γιατί τα στάνταρτ είναι
υψηλά κι ο στόχος είναι να παραχθεί κάτι ανταγωνιστικό με τις σύγχρονες
πρακτικές».
Παρά το
γεγονός ότι ως μέσος μελισσοκόμος βρίσκει τεράστιες τις απαιτήσεις για
πιστοποίηση εκείνος συνεχίζει την προσπάθεια του βάζοντας υψηλά τον πήχη,
τηρώντας όλες τις προδιαγραφές και
δηλώνοντας παράλληλα ευχαριστημένος με την επιλογή του.
Φώτο:Ο
Χρήστος Αλεξανδρίδης Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου
Δημοσίευση σχολίου