Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Κομοτηνή: «Κολλημένοι» με την μελισσοκομία


Αναζητούν μια νέα απασχόληση σε μια εποχή που εκατομμύρια Έλληνες δεν μπορούν να βρουν δουλειά. Κάποιοι ασχολούνται με την καλλιέργεια του καπνού, του βαμβακιού ή της μπάμιας και κάποιοι άλλοι δουλεύουν ως τεχνίτες. Όλοι τους, όμως, δηλώνουν «κολλημένοι» με την μελισσοκομία.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου του Περιβαλλοντικού Ομίλου Μελισσοκόμων Θράκης κ. Χαλή Χαλήτ Ιμπράμ στην ΕΡΑ Κομοτηνής δεκάδες νέοι μελισσοκόμοι ασχολούνται με την μελισσοκομία στη Ροδόπη αναζητώντας νέους τρόπους ενίσχυσης του οικογενειακού τους προϋπολογισμού που έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια της κρίσης.
«Άλλοι μελισσοκόμοι διαθέτουν δύο κυψέλες και άλλοι 500, όλοι τους, όμως, έχουν κολλήσει με την μελισσοκομία και περνούν ολοένα και περισσότερο χρόνο ασχολούμενοι με τις κυψέλες, τις μέλισσες, το μέλι, τις κερήθρες.» δηλώνει ο Πρόεδρος βλέποντας τα τελευταία χρόνια πολλούς να ασχολούνται με το αντικείμενο.
Επαγγελματίες και ερασιτέχνες μελισσοκόμοι είδαν την παραγωγή φέτος, λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας, να μειώνεται, σε σχέση με πέρσι, έως και 80%. Ιδιαίτερα έχουν πληγεί οι μελισσοκόμοι που «δεν κουβάλησαν τις κυψέλες τους παραλιακά» δηλώνει ο κος Χαλή Χαλήτ Ιμπράμ σημειώνοντας ότι ακόμη κι έτσι η ενασχόληση με την μελισσοκομία εξακολουθεί να αποτελεί μια καλή επιλογή για τους κατοίκους της περιοχής που αναζητούν νέους επαγγελματικούς διεξόδους.

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas