Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Στη Νορβηγία Φτιάχνουν Μια Λεωφόρο Για… Μέλισσες


Θέλοντας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της μείωσης του πληθυσμού των μελισσών στη Νορβηγία, ερευνητές της περιβαλλοντικής ομάδας Bybi, σε συνεργασία με διάφορους ιδιωτικούς και κρατικούς φορείς, κατασκεύασαν μία «λεωφόρο» για τους μικρούς ιπτάμενους επικονιαστές.
Πρόκειται για την πρώτη δίοδο που κατασκευάζει ο άνθρωπος για τις μέλισσες.
Παρέχοντας επάρκεια καταλυμάτων και πηγών τροφίμων, οι Νορβηγοί επιστήμονες ευελπιστούν να διασφαλίσουν το ασφαλές ταξίδι των μελισσών, με απώτερο σκοπό τη διαφύλαξη του πληθυσμού τους και την πρόληψη διαταραχών στην παραγωγή τροφίμων.
Οι φορείς που ενεπλάκησαν στην πρωτοβουλία μεταμόρφωσαν τμήματα των ιδιοκτησιών τους σε εκτάσεις με γρασίδι, λουλούδια και άλλα είδη χλωρίδας που κρίνονται ζωτικής σημασίας για την επιβίωση των μελισσών.
Το πρόγραμμα είναι ανοιχτό για όσους νέους εθελοντές επιθυμούν να ενταχθούν, και να προσφέρουν ένα κομμάτι του οικοπέδου τους π.χ. για τη βελτιστοποίηση της λεωφόρου των μελισσών.
Η επικεφαλής της Bybi, Άγκνιες Λίχε Μέλβαερ, δηλώνει σχετικά: «Αναδιαμορφώνοντας συνεχώς το περιβάλλον μας για να καλύψουμε τις ανάγκες μας, ξεχνάμε ότι άλλα είδη ζουν επίσης σε αυτό… Για να διορθώσουμε αυτή την κατάσταση, πρέπει να επιστρέψουμε κάποια κομμάτια για να ζήσουν και να τραφούν τα άλλα είδη».

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas