Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΜΕΛΙ: ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΟΥ;


Το φαγητό είναι καύσιμο και αν θέλετε να βελτιστοποιήσετε τη δύναμη, την ταχύτητα και την αντοχή σας, τότε οι επιλογές των γευμάτων είναι σημαντικές.

Τα άτομα που γυμνάζονται συστηματικά και έντονα πρέπει να επικεντρωθούν στη βελτιστοποίηση των υδατανθράκων και των πρωτεϊνών πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την άσκηση.

Το μέλι αποτελεί μια επιλογή κλειδί και θα δούμε το γιατί. 

Η κατανάλωση μελιού πριν από την προπόνηση μπορεί να είναι ευεργετική, διότι είναι μια άμεσης χρήσης πηγή ενέργειας με ελάχιστο όγκο, οπότε δεν προκαλεί πεπτική δυσφορία. Η φρουκτόζη, η οποία είναι το κύριο σάκχαρο στο μέλι, βοηθά στην ταχεία απορρόφηση υγρών, υδατανθράκων και ηλεκτρολυτών στο λεπτό έντερο. Επίσης βοηθά στην αύξηση της οξείδωσης των υδατανθράκων από αυτούς που καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της άσκησης, καθιστώντας το καλή επιλογή για τους αθλητές. Μετά την άσκηση, το μέλι θα μπορούσε να είναι μέρος της διαδικασίας επιδιόρθωσης του οργανισμού για την αναπλήρωση των εξαντλημένων αποθεμάτων γλυκογόνου στους μύες και στο ήπαρ.

Συνδυάστε το μέλι με φυστικοβούτυρο σε μια αραβική πίτα ολικής ή σε μια ρυζογκοφρέτα ή προσθέσετε το στο γιαούρτι με μια μπανάνα ή στο πόριτζ βρώμης. Ακόμα φτιάξτε τις δικές

Κλινική Διατροφολόγος-NutritionCoach

Ασλανίδη Αναστασία

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas