Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΛΟΓΟ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ






Ο περιορισμός των μετακινήσεων των εργατών γης, αλλά και τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στη διάθεση των προϊόντων ενόψει κορωνοϊού θα οδηγήσουν στην αύξηση της υιοθέτησης της ψηφιακής γεωργίας, σύμφωνα με την έκθεση «COVID-19 Impact on Digital Agriculture Market by Smart Farming Systems», της εταιρείας ερευνών MarketsandMarkets. Στην έκθεσή της, η εταιρεία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η αγορά ψηφιακής γεωργίας θα αυξηθεί από 5,6 σε 6,2 δισ. δολάρια έως το 2021. Οι ερευνητές εξέτασαν, μεταξύ άλλων τεχνολογιών, και τεχνολογίες που αφορούν την παρακολούθηση των καλλιεργειών και των αποδόσεων, καθώς και τη χαρτογράφηση του εδάφους.

Όπως αναφέρουν, η αύξηση πυροδοτείται από τον ολοένα αυξανόμενο πληθυσμό και τη ζήτηση για αγροδιατροφικά προϊόντα, ενώ η κατάσταση με τον κορωνοϊό και τα προβλήματα που δημιούργησε επιταχύνουν την υιοθέτηση ψηφιακών τεχνολογιών.

Χρήση τηλεπισκόπησης


Η χαρτογράφηση των εδαφών με χρήση τηλεπισκόπησης αναμένεται να είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά το 2021, σύμφωνα με την έκθεση. Η κατάσταση της πανδημίας αναμένεται να αυξήσει την υιοθέτηση συστημάτων χαρτογράφησης του χωραφιού, επειδή επιτρέπει στους αγρότες να παρακολουθούν και εξ αποστάσεως τη γη τους.


Η Ασία πρόκειται, σύμφωνα με την έκθεση, να είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά το 2021, κατ’ αξία, στην αγορά ψηφιακής γεωργίας.
Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas