Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Ανατροπή του καιρού!


ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΧΙΟΝΟΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ 15ΕΤΙΑΣ
Ένα νοητό ανάποδο ύψιλον φανταστείτε για τις επόμενες ημέρες πάνω από την Ευρώπη, καθώς ο Αζορικός αντικυκλώνας θα αγκαλιάσει κυριολεκτικά όλη την κεντρική Ευρώπη.

Αυτό θα δημιουργήσει κακοκαιρία τύπου ύψιλον που θα σημαίνει πως όλα τα χαμηλά βαρομετρικά από τον Ατλαντικό Ωκεανό θα σκαρφαλώνουν πάνω σε αυτό το ύψιλον των υψηλών πιέσεων, περνώντας από την βόρεια Ευρώπη και συνδυασμένα με το ψύχος εκεί πάνω, θα κατεβαίνουν από την κορυφή αυτού του ύψιλον προς τα Βαλκάνια, την Ελλάδα και την Τουρκία.

Αυτή η καιρική διάταξη φαίνεται να δημιουργεί καταστάσεις ισχυρών χιονοπτώσεων στην βόρεια, κεντρική, ανατολική και νότια Ελλάδα το χρονικό διάστημα 15-20 Δεκεμβρίου τουλάχιστον ακόμα και σε μηδενικά υψόμετρα. Αρκετοί μετεωρολόγοι δεν μπορούν να αποκρυπτογραφήσουν τι λένε τα μοντέλα ωστόσο εμείς με ειδικές αναλύσεις καταφέραμε να βγάλουμε τον παρακάτω χάρτη χιονοπτώσεων ο οποίος δείχνει ουσιαστικά που προβλέπεται να χιονίσει πάρα πολύ μεταξύ 15-20 Δεκεμβρίου. 




Αντίστοιχη κακοκαιρία εμφανίστηκε στη χώρα μας τον Δεκέμβριο του 2001 ίδιες περίπου ημερομηνίες, χαρίζοντας ιδιαίτερα έντονες χιονοπτώσεις και χιονοθύελλες ακόμα και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Αυτή τη φορά αρχικά το κύμα του χιονιά θα σαρώσει τον βορρά και μετά θα κατέβει και προς τον νότο.
Αναμένεται πάντως να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα για το που θα χιονίσει περισσότερο και που λιγότερο. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα »φάμε» πολύ κρύο με θερμοκρασίες που ίσως σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Θράκης, της Μακεδονίας και της Ηπείρου, να πέσουν και στους -25 με -30 βαθμούς Κελσίου. Πραγματική Σιβηρία και μετακόμιση του βόρειου πόλου στη χώρα μας…

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas