Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Κρήτη: Εξαρθρώθηκε η σπείρα της κλοπής «μαμούθ» με τους δέκα τόνους μέλι


Η ΕΛ.ΑΣ. έγινε... μεταφορική εταιρεία! Για 12 ώρες, αστυνομικοί στην Κρήτη φόρτωναν τα φορτηγά του δήμου, με τα κλοπιμαία της 8μελούς σπείρας διαρρηκτών.
Ανάμεσά τους 4 τόνοι μελιού από τους συνολικά 10 που είχαν κλέψει από το χωριό Ασίτες του νομού Ηρακλείου, τηλεοράσεις, έπιπλα, γεωργικά-σκαπτικά μηχανήματα και άλλα προϊόντα.
Η έκπληξη των αστυνομικών έγινε ακόμη μεγαλύτερη, όταν στο σπίτι ενός συλληφθέντα βρήκαν μία τηλεόραση και ολόκληρη την... τραπεζαρία, στολισμένη για τη γιορτή του Πάσχα, που είχαν αποσπάσει από σπίτι στο οποίο είχαν εισβάλει.

Κατά τις εφόδους των αρχών, συνέλαβαν συνολικά οκτώ άτομα,ηλικίας 52, 28, 45, 39, 38, 41, 44 και 32 χρόνων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες κλοπές και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου που το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαν ρημάξει σπίτια και εταιρείες και είχαν αρπάξει από ηλεκτρικές συσκευές, μέχρι γεωργικά μηχανήματα

Η αρχή για τον εντοπισμό των δραστών ήρθε μετά την κλοπή των 10 τόνων μελιού, που είχε γίνει από το χωριό Ασίτες του νομού Ηρακλείου.
Μετά την κλοπή οι αστυνομικοί διαπίστωσαν τη διαδρομή, που ακολούθησαν εκείνη την ημέρα οι δράστες από τις Ασίτες προς το Σπήλι του Ρεθύμνου, μέσα από την ενδοχώρα της Κρήτης, και εντόπισαν κάποιες τηλεφωνικές κλήσεις, που έγιναν το επίμαχο διάστημα στην περιοχή.

Ύστερα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και τις διασυνδέσεις, οι αρχές μπόρεσαν να σκιαγραφήσουν τον ιστό της οργάνωσης και χθες, σε μία γιγάντια επιχείρηση, προχώρησαν στις συλλήψεις των μελών αλλά και στον εντοπισμό πολλών από τα κλοπιμαία.
Πηγή






Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas