ΧΙΟΝΙΑ

Blogger Widgets Blogspot Tutorial
      Πατήστε την εικόνα για να επισκεφτείτε το κανάλι μας στο You Tube 
Σας προσκαλώ να κάνετε εγγραφή (SUBSCRIBED) στο κανάλι μου στο You Tube,για να βλέπετε πρώτοι τα Video που ανεβάζουμε.Θα είναι ιδιαίτερη χαρά να μας στέλνετε τα σχόλια σας και τις παρατηρήσει σας.Αυτή  την στιγμή μας ακολουθούν 600 άτομα και ελπίζουμε με την βοήθεια σας να ξεπεράσουμε τους 1000 που είναι ο βασικός στόχος μας σύμφωνα με τους κανόνες του You Tube.Με εκτίμηση ο διαχειριστής Παναγώτης Μούσουρας.

Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2018

"Κλασσική" Μέθοδος για Προσθήκη Πατωμάτων (ΒΙΝΤΕΟ)


Η προσθήκη ορόφου σε μελίσσια είναι απαραίτητος εποχιακός μελισσοκομικός χειρισμός την άνοιξη, αφού η βασίλισσα χρειάζεται χώρο για να γεννήσει και να αναπτυχθεί το μελισσοσμήνος.
Σε αυτό το μελισσοκομικό βίντεο θα εφαρμόσουμε στα μελίσσια μας μία κλασσική μέθοδο για να βάλουμε πάτωμα σε 10άρι μελίσσι, ανεβάζοντας 2 πλαίσια σφραγισμένο γόνο από το κέντρο της γονοφωλιάς.
Δείτε με προσοχή τη διάταξη των πλαισίων, τον τρόπο που "μαζεύουμε" τον εμβρυθάλαμο στο κέντρο και πώς τοποθετούμε τα πλαίσια με τα άχτιστα φύλλα κηρήθρας σε γονοφωλιά και μελιτοθάλαμο.
Το σχόλιο μου είναι ότι τόσες πολλές άχτιστες κηρήθρες μπορεί να γίνει τον Απρίλιο και μόνο τότε είναι οι κατάλληλες προϋποθέσεις (θερμοκρασία και πληθυσμός).Εδώ στα Νότια και λόγο ότι οι συνθήκες το επιτρέπουν τα μελίσσια φέτος έχουν (φύγει) θα αρχίσουμε αν και κάποιοι το έχουν κάνει να τοποθετούμε τώρα πατώματα,αλλά πρέπει οι άχτιστες κηρήθρες να μπαίνουν λίγες λίγες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου