Πατήστε την εικόνα για να επισκεφτείτε το κανάλι μας στο You Tube

Σας προσκαλώ να κάνετε εγγραφή (SUBSCRIBED) στο κανάλι μας στο You Tube, για να βλέπετε πρώτοι τα Video που ανεβάζουμε.Θα είναι ιδιαίτερη χαρά να μας στέλνετε τα σχόλια σας και τις παρατηρήσει σας.

Αυτή την στιγμή μας ακολουθούν πάνω από 1000 άτομα και ελπίζουμε με την βοήθεια σας να γίνουμε περισσότεροι και να σας δίνουμε πάντοτε μια σωστή ενημέρωση.

Με εκτίμηση ο διαχειριστής Παναγιώτης Μούσουρας.Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2018

"Κλασσική" Μέθοδος για Προσθήκη Πατωμάτων (ΒΙΝΤΕΟ)


Η προσθήκη ορόφου σε μελίσσια είναι απαραίτητος εποχιακός μελισσοκομικός χειρισμός την άνοιξη, αφού η βασίλισσα χρειάζεται χώρο για να γεννήσει και να αναπτυχθεί το μελισσοσμήνος.
Σε αυτό το μελισσοκομικό βίντεο θα εφαρμόσουμε στα μελίσσια μας μία κλασσική μέθοδο για να βάλουμε πάτωμα σε 10άρι μελίσσι, ανεβάζοντας 2 πλαίσια σφραγισμένο γόνο από το κέντρο της γονοφωλιάς.
Δείτε με προσοχή τη διάταξη των πλαισίων, τον τρόπο που "μαζεύουμε" τον εμβρυθάλαμο στο κέντρο και πώς τοποθετούμε τα πλαίσια με τα άχτιστα φύλλα κηρήθρας σε γονοφωλιά και μελιτοθάλαμο.
Το σχόλιο μου είναι ότι τόσες πολλές άχτιστες κηρήθρες μπορεί να γίνει τον Απρίλιο και μόνο τότε είναι οι κατάλληλες προϋποθέσεις (θερμοκρασία και πληθυσμός).Εδώ στα Νότια και λόγο ότι οι συνθήκες το επιτρέπουν τα μελίσσια φέτος έχουν (φύγει) θα αρχίσουμε αν και κάποιοι το έχουν κάνει να τοποθετούμε τώρα πατώματα,αλλά πρέπει οι άχτιστες κηρήθρες να μπαίνουν λίγες λίγες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου