Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Tριακόσιοι σερβιτόροι το χρόνο χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας της παγίδευσης μελισσών μέσα σε ποτήρια


Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που έφερε στο φως μεγάλη έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό και τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, βάση των οποίων τριακόσιοι σερβιτόροι το χρόνο αφήνουν την τελευταία τους πνοή εν ώρα καθήκοντος, τη στιγμή που απελευθερώνουν μέλισσες παγιδευμένες στο εσωτερικό ποτηριών.

Το «http://www.tokoulouri.com» επικοινώνησε με τον διακεκριμένο εντομολόγο Αντώνη Λω, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός: «Όλοι μας κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, ειδικότερα σε νεαρότερη ηλικία, έχουμε χρησιμοποιήσει τα χαρακτηριστικά γυάλινα ποτήρια που συναντάμε στις ταβέρνες, προκειμένου να παγιδεύσουμε στο εσωτερικό του μια ενοχλητική μέλισσα. Πίνουμε ένα-δυο ποτηράκια παραπάνω, αστειευόμαστε με την παρέα μας και κατορθώνουμε να εγκλωβίσουμε το έντομο, αφήνοντας το να υποφέρει μέσα στο γυάλινο φέρετρό του, ενώ αποχωρούμε από το χώρο, επιφορτίζοντας το σερβιτόρο να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά», εξηγεί ο επιστήμονας για να συνεχίσει:

«Στο 80% των περιπτώσεων, οι άτυχες μέλισσες δεν αντέχουν και πεθαίνουν από ασφυξία. Τις λιγοστές φορές ωστόσο που ο σερβιτόρος τις απελευθερώνει πριν χάσουν τη μάχη με το θάνατο, το μίσος και η οργή που τις πλημμυρίζει είναι ικανά να τις μετατρέψουν στις απόλυτες φονικές μηχανές. Τα τσιμπήματα ξεπερνάνε το ένα εκατομμύριο κατά τη θερινή σεζόν, με τους θανάτους να ξεπερνάνε τους τριακόσιους, στην περίπτωση που κάποιο από τα γκαρσόνια είναι αλλεργικό», περιγράφει με δραματικό τόνο στη φωνή ο κ. Λω.


Το Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων, στο άκουσμα αυτών των θλιβερών στοιχείων, ετοιμάζει άμεσα κινητοποιήσεις με σκοπό την εξάλειψη του φαινομένου, απειλώντας με απεργία διαρκείας σε περίπτωση που και αυτό το καλοκαίρι τα μέλη του έρθουν αντιμέτωπα με μέλισσες παγιδευμένες μέσα σε ποτήρια. Στο πλευρό μάλιστα του Σωματείου τάσσονται και όλες οι φιλοζωϊκές οργανώσεις της χώρας ενώ για την ενημέρωση του κοινού για τους κινδύνους του εγκλωβισμού μελισσών μέσα σε ποτήρια.

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas