Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΚΑΙΡΟΣ: «ΣΤΕΓΝΑ» ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ--ΧΙΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ)

Καιρός: Φαίνεται πως αρχίζουν να «κλειδώνουν» τα προγνωστικά καιρικά δεδομένα ως προς τις καιρικές εξελίξεις έως και τα Χριστούγεννα, όμως το ενδιαφέρον εστιάζεται πλέον στο αμέσως επόμενο, των Χριστουγέννων, διάστημα.

Μέχρι και τα Χριστούγεννα, το αμερικανικό προγνωστικό μοντέλο δεν «δίνει» πιθανότητες καθοδου της πολύ ψυχρής αέριας μάζας από τη βόρεια Ευρώπη προς τη χώρα μας.

Μάλιστα, έως και τις 25 Δεκεμβρίου, ανήμερα Χριστουγέννων, δεν προβλέπει καν φαινόμενα για τη χώρα μας, άξια αναφοράς, κάτι που σημαίνει ότι με αυτό το σενάριο τα χιονοδρομικά κέντρα θα είναι κλειστά τα Χριστούγεννα.

Όμως... Όλα, σύμφωνα με τα σημερινά προγνωστικά δεδομένα, ενδέχεται να αλλάξουν από τις 26 Δεκεμβρίου, καθώς πολύ ψυχρές αέριες μάζες κατορθώνουν να μπουν στην Ελλάδα και μάλιστα θα συνοδεύονται από τις 27 έως και τις 30 Δεκεμβρίου, αν επαληθευτεί το σημερινό σενάριο και από πυκνές χιονοπτώσεις, από βορρά προς νότο.

Θα δείτε στο βίντεο τον χάρτη χιονοκάλυψης με τη χώρα μας να ντύνεται στα λευκά και τα χιονοδρομικά της κεντρικής και βόρειας χώρας να βάζουν έως και μισό μέτρο χιόνι. Σε αυτό το προγνωστικό σενάριο χιονίζεται ακόμα και η Αθήνα.

Φυσικά, είναι τέτοια και φέτος η αστάθεια στην πρόγνωση που θα πρέπει να αναμένουμε τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας για να δούμε αν και κατά πόσο θα έρθει και στην Ελλάδα το κύμα ψύχους που πλήττει τη βόρεια Ευρώπη.

 

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas