Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ!!!


 

Κανείς δεν θέλει να τον τσιμπήσει μέλισσα.
Πονάει!
Αλλά αν αφαιρέσετε το τσίμπημα από το τσίμπημα της μέλισσας, το δηλητήριο της μέλισσας μπορεί πραγματικά να είναι χρήσιμο για το δέρμα μας, ειδικά όσον αφορά την αντιγήρανση.
Είναι αντιβακτηριακό, αντιφλεγμονώδες, αντιμικροβιακό και έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την ακμή και το έκζεμα .
Ως αναφυλακτικό, χαλαρώνει προσωρινά τους μύες του προσώπου (κάπως όπως το Botox).
Η κύρια πρωτεΐνη του δηλητηρίου της μέλισσας, η μελιτίνη, προκαλεί αυξημένη κυκλοφορία του αίματος και διεγείρει την παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου.

Το δηλητήριο της μέλισσας εκκρίνεται από έναν αδένα που βρίσκεται στην κοιλιακή κοιλότητα των μελισσών
(Apis mellifera L.).
Είναι ένα άοσμο και διαφανές όξινο υγρό που οι μέλισσες χρησιμοποιούν συχνά ως αμυντικό εργαλείο κατά των αρπακτικών.
Το δηλητήριο της μέλισσας (εμπορικά γνωστό ως Apitoxin) είναι ένας συνδυασμός διαφορετικών ενώσεων.
 Όπως αναφέρεται από πολλές δημοσιεύσεις, το δηλητήριο της μέλισσας περιέχει πολλά ενεργά μόρια όπως πεπτίδια και ένζυμα, συμπεριλαμβανομένης της μελιτίνης (κύριο συστατικό του δηλητηρίου της μέλισσας), της απαμίνης, της αδολαπίνης, του πεπτιδίου αποκοκκοποίησης των μαστοκυττάρων και ένζυμα (φωσφολιπάση Α2 και υαλουρονιδάση), καθώς και μη -πεπτιδικά συστατικά, όπως η ισταμίνη, η ντοπαμίνη και η νορεπινεφρίνη.
 Τα κύρια συστατικά είναι η μελιτίνη, η οποία αντιπροσωπεύει περίπου το 50% του ξηρού δηλητηρίου και η φωσφολιπάση A 2 (PLA2), η οποία αντιπροσωπεύει περίπου το 12% .
Στην κλασική ιατρική, το δηλητήριο της μέλισσας και οι τοξίνες που προέρχονται από τη μέλισσα χρησιμοποιήθηκαν για τη θεραπεία χρόνιων φλεγμονωδών διαταραχών, καθώς έχουν διαφορετικά αποτελέσματα όπως αντιαρθριτικές, αντικαρκινικές και παυσίπονες ιδιότητες.



Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas