Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΓΥΡΗ ΜΕΛΙΣΣΑΣ: ΤΟ SUPER FOOD ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕΞ!!!


Τι είναι η γύρη μελισσών;

Πρόκειται για την πρωτεϊνική τροφή των μελισσών την οποία μαζεύουν από λουλούδια, την αναμειγνύουν με νέκταρ και τη φέρνουν στην κυψέλη για να ταΐζουν τα μωρά τους. Είναι πλούσια πηγή πρωτεινών (με όλα τα απαραίτητα αμινοξέα στην ιδανική αναλογία), βιταμινών ενώ περιέχει ένζυμα και συστατικά υψηλής βιολογικής αξίας (π.χ. φλαβονοειδή) για τον ανθρώπινο οργανισμό. H Βικτόρια Μπέκαμ λατρεύει τη γύρη μέλισσας (ή μελισσογύρη) και «ανεβάζει» στο instagram συχνά τα οφέλη της.

Το top 10 της γύρης


1 Βοηθά στη μείωση του βάρους
Βελτιώνει το μεταβολισμό αλλά και αυξάνει την ταχύτητα του μεταβολισμού του αλκοόλ λόγω των ενεργών ουσιών που περιέχει. Ελέγχει την όρεξη, δίνει αίσθημα κορεσμού, καθώς και την απόθεση λίπους στον οργανισμό σου λόγω της λεκιθίνης που περιέχει η οποία είναι σημαντική για το μεταβολισμό των λιπών. Τέλος, οι υδατάνθρακες που περιέχει (όπως γλυκόζη, φρουκτόζη, πεντογάνες, δεξτρίνες, κυτταρίνη) βοηθούν στην καύση λίπους.

2 Είναι το τέλειο μεταπροπονητικό γεύμα
Η πρόσληψη μιας μεγάλης ποικιλίας αμινοξέων σε μια μικρή δόση γύρης είναι ό,τι χρειάζεσαι για μετά την προπόνηση επειδή τα αμινοξέα βοηθούν στην αποκατάσταση και την ανάπτυξη των μυών.

3 Τονώνει τη λίμπιντο
Θεωρείται ισχυρό αφροδισιακό που ενισχύει τη σεξουαλική λειτουργία. Σύμφωνα με μελέτη από τα 262 άτομα που έλαβαν γύρη μελισσών, παρουσίασαν βελτίωση το 62% εκείνων που είχαν έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας και το 51% εκείνων που είχαν προβλήματα στύσης.

4 Αυξάνει τη γονιμότητά σου
Περιέχει γουαδοτρόπες ορμόνες, που δρουν απευθείας στους γενετικούς αδένες του ανθρώπου. Η ανανέωση του αντρικού σπέρματος και η εξέλιξη των γυναικείων ωοθυλακίων καθορίζονται από την παρουσία των ορμονών αυτών.

5 Συμβάλλει στην αποτοξίνωση
Περιέχει κουμαρικό οξύ το οποίο ενεργοποιεί το σύστημα αποτοξίνωσης του οργανισμού.

6 Βελτιώνει το πεπτικό σου σύστημα
Επειδή περιέχει προβιοτικά αυτά συμβάλλουν στην πεπτικότητα των τροφών και ρυθμίζουν την εντερική λειτουργία. Επίσης, καταπολεμούν
τα παθογόνα μικρόβια που προκαλούν διαταραχές της θρέψης.

7 Χαρίζει ενέργεια
Έχει ένα καταπληκτικό και αποδειγμένο αποτέλεσμα σε κάθε αθλητική δραστηριότητα λόγω των πολλών ιχνοστοιχείων που περιέχει που την κάνει φυσικό τονωτικό και ενισχύει την αντοχή. Ένας δρομέας παίρνοντας γύρη καλύπτει άνετα στην προπόνηση αρκετά χιλιόμετρα τρέχοντας.

8 Μειώνει τα εγκεφαλικά

Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ρουτίνη, η οποία αυξάνει την αντίσταση των τριχοειδών αγγείων, μειώνοντας τις πιθανότητες για εγκεφαλικά επεισόδια. Επίσης, μειώνει την κακή (LDL) και αυξάνει την καλή (HDL) χοληστερόλη καθώς και τα τριγλυκερίδια που και αυτά συμβάλλουν στην εμφάνιση κινδύνου ενός εγκεφαλικού επεισοδίου.

9 Σου βάζει μυαλό
Βοηθάει τη διανοητική λειτουργία, τονώνει τη μνήμη και τη συγκέντρωση και χαρίζει ευεξία.

10 Συμβάλλει στην μακροζωία
Οι μακροβιότεροι άνθρωποι του κόσμου είναι οι κάτοικοι των Ιμαλαΐων, του Καυκάσου και του Εκουαδόρ, οι οποίοι χρησιμοποιούν τη γύρη στο καθημερινό τους διαιτολόγιο.

Πόση είναι η δόση;
Μία κουταλιά της σούπας σκέτη ή σε γάλα ή χυμό ή γιαούρτι, κάθε πρωί για 3‐4 μήνες. Μια γεμάτη κουταλιά της σούπας περιέχει 45 θερμίδες. Αν κάνεις έντονη προπόνηση η δόση μπορεί να τριπλασιαστεί αλλά θα πρέπει να την εισάγεις στο διαιτολόγιό σου σταδιακά επειδή ενδέχεται να προκαλέσει κάποια στομαχικά προβλήματα.

Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas