Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΔΕΚΑΗΜΕΡΗ ΕΠΕΛΑΣΗ ΚΑΥΣΩΝΑ (ΒΙΝΤΕΟ)



Οι μακροπρόθεσμες προγνώσεις του GFS επιβεβαιώνονται απόλυτα και από τα μέσα της εβδομάδας και για περίπου 10 ημέρες, ισχυρό κύμα καύσωνα θα πλήξει την Ελλάδα.

Με μέγιστες θερμοκρασίες που θα αγγίξουν ακόμα και τους 44-45 βαθμούς, στις συνήθεις ηπειρωτικές περιοχές που πλήττονται από τις θερμές εισβολές και διάρκεια έως και τις 9 Αυγούστου, σύμφωνα με τα σημερινά προγνωστικά δεδομένα, καθώς πτώση της θερμοκρασίας σε ικανοποιητικά επίπεδα αναμένεται από τις 10 Αυγούστου.

Ο υδράργυρος θα αρχίσει ν' ανεβαίνει από τη Δευτέρα, ωστόσο από την Τετάρτη θα ξεκινήσουν τα 40άρια και μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται περαιτέρω άνοδος, η οποία θα συνεχιστεί και τις πρώτες μέρες της επόμενης εβδομάδας.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ακόμα και κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών δεν αναμένεται από την Τετάρτη και μετά η θερμοκρασία να πέφτει κάτω από τους 28-30 βαθμούς Κελσίου, γεγονός που θα δημιουργεί ασφυκτικές συνθήκες.

Δείτε στο βίντεο τον τρόπο που θα κινείται η δίνη της θερμής αέριας μάζας πάνω από τη νότια Μεσόγειο και την Ελλάδα για το επόμενο 10ήμερο, ενώ στο δεύτερο προγνωστικό χάρτη καταγράφεται η κίνηση των θερμών αερίων μαζών πάνω από τη χώρα μας...


Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas