Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 3ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ ΠΑΤΡΑ 1-3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 3ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ
ΠΑΤΡΑ 1-3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

1η ΣΥΝΕΔΡΙΑ
Παρασκευή 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019. ΕΝΑΡΞΗ

12:00- 16:00 : Έκθεση μελισσοκομικών εφοδίων
16:00: Έναρξη Συνεδρίου: Χαιρετισμοί Eπισήμων και Μελισσοκομικών φορέων
17:00: Οργανωτική Επιτροπή . Συζήτηση με το ΥπΑΑΤ για τις προοπτικές του κλάδου της Μελισσοκομίας
20:00: Δεξίωση Συνέδρων (catering)

2η ΣΥΝΕΔΡΙΑ
Σάββατο 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΠΡΩΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

09:00 – 10:30
ΕΧΘΡΟΙ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΜΕΛΙΣΣΩΝ
Προεδρείο:  Γκόρας Γ., Θρασυβούλου Α. και Χαριζάνης Π.
Κεντρική ομιλία: Γκόρας Γ.
Συζήτηση με τους συνέδρους για θέματα σχετικά με τη βαρρόα, τη νοσεμίαση, την αμερικάνικη σηψιγονία, την ασκοσφαίρωση, το μικρό σκαθάρι της κυψέλης , τις σφήκες και τον κηρόσκωρο.
10:30– 11:30
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΥΨΕΛΗΣ
Προεδρείο: Τανανάκη Χ., Λιόλιος Β. και Κόμητας Γ.
11:30 – 12:30
ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
12:30 – 13:30
ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ
Προεδρείο Γούναρη Σ., Νάτσης Ι., Θρασυβούλου Α.,  Εκπρόσωπος Φορέων Πιστοποίησης
Κεντρική Ομιλία: Γούναρη Σ.
Συζήτηση με τους συνέδρους  για τη Νομοθεσία, τους Οργανισμούς,  Πιστοποίησης, τα προβλήματα από την πρακτική εφαρμογή της βιολογικής μελισσοκομίας,  τη βιοδυναμική μελισσοκομία κ.ά.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ
ΝΕΟΤΕΡΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

Προεδρείο: Τανανάκη Χ., Γκόρας Γ., Χατζήνα Φ., Γούναρη Σ.
15:00-15:15
Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Τμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων, Εργαστήριο Αειφορικής Γεωργίας.
Βαρνάβα Αν.   Βιοποικιλότητα Μοναχικών Μελισσών στην Κύπρο.
15:20-15:35
Εργαστήριο Ανάλυσης Μελιού, Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Δωδεκανήσου, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Μοσχίδης Γ. Πευκόμελο Ρόδου: Μικροσκοπικά και Φυσικοχημικά χαρακτηριστικά.
15:40-16:00
Τανανάκη  Χρ. Παρουσίαση της εμβληματικής  δράσης «Δρόμοι  της μέλισσας»
16:05-16:20
Ανεξάρτητος ερευνητής.
Αθανασιάδης Γ . Μελισσοκομία Ακριβείας (Precision Apiculture) – Προοπτικές & Εφαρμογή στη σύγχρονη μελισσοκομία.
16:25-16:55
Εργαστήριο Μελισσοκομίας, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών  (ΓΠΑ)
Χαριζάνης Π.  Η δράση του Εργαστηρίου Σηροτροφίας και Μελισσοκομίας –του ΓΠΑ, τα τελευταία χρόνια.
17:00-17:30
Τμήμα  Μελισσοκομίας, Ινστ. Ζωϊκής Παραγωγής,ΕΛΓΟ ‘ΔΗΜΗΤΡΑ’
α) Χατζήνα Φ.  Ευρωπαϊκά Προγράμματα που υλοποιούνται στο Τμ. Μελισσοκομίας του ΕΛΓΟ ‘ΔΗΜΗΤΡΑ’ σε σχέση με το γενετικό υλικό, τα φυτοφάρμακα και την ανεκτικότητα στο Βαρρόα. –
β) Χαριστός Λ..  Νέες προσεγγίσεις ενάντια στο άκαρι Βαρρόα
17:30-18:00
Εργαστήριο Μελισσοκομίας Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Τανανάκη ΧρΕρευνητική δραστηριότητα του Εργαστηρίου Μελισσοκομίας-Σηροτροφίας ΑΠΘ.
18:00-18:30
Εργ. Μελισσοκομίας, Ινστ. Μεσογειακών & Δασικών Οικοσυστημάτων, ΕΛΓΟ ‘ΔΗΜΗΤΡΑ
Γούναρη Σ. Αξιοποίηση  από τον μελισσοκόμο της μέχρι  σήμερα έρευνας  στις μελιτώδεις εκκρίσεις  δασικών ειδών της  Ελλάδας.
18:30
Συμπεράσματα Συνεδρίου


3η ΣΥΝΕΔΡΙΑ
Κυριακή 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ωρα
Προεδρείο: Ποντίκης Α.,  Αλιχός Β. ,  Καρακωστίδης  Ν.
9:00-9:30
Καινοτόμες εφαρμογές και ευρεσιτεχνίες στη Μελισσοκομία
Έλληνες μελισσοκόμοι και κατασκευαστές εφοδίων παρουσιάζουν τις ευρεσιτεχνίες  τους
9:30 9:45
Γκουσιάρης Α.
Ερασιτέχνης ή Επαγγελματίας; Απαντήσεις, μόνο 4. Σωστές, μόνο 2
9:50-10:05
Νικολάου Δ.
Ερασιτεχνική Μελισσοκομία . Πρακτικές και Διαχείριση μικρών κοπαδιών
10:10-10:25
Καραγιάννη Μ.,
Τσάπη Γ.,Τσώρα Ε.
θέση της γυναίκας μελισσοκόμου στην ανδροκρατούμενη μελισσοκομική κοινότητα.
10:30-10:45
Ποντίκης Α.

Μελισσοκομικοί Σύλλογοι. Δράσεις Και Δραστηριότητες από την αφάνεια στο προσκήνιο
10:50-11:05
Γαλιατσάτος Α.
Μελισσοκομικές συλλογικές δράσεις και πρακτικές
11:10-11:25
Λαζαρίδου Ελ.
Ελληνική Μελισσοκομία, τι θα μπορούσαμε να κάνουμε και δεν κάναμε ως κλάδος.
11:30-11:45
Χριστοδούλου Π.
Ενότητα ναι, αλλά πως; Προτάσεις εξυγίανσης του κλάδου
11:50-12:05
Λύτρας Γ.
Σύλλογοι Σφραγίδα, Σύλλογοι Δυναμίτες!
12:30-13:00
ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
Προεδρείο: Δημητρόπουλος Α., Γκουσιάρης  Αλ., Νικολάου Δ.
13:00-13:15
Γιαννοπούλου Κλ.
Διερεύνηση επιμορφωτικών αναγκών στα πλαίσια επαγγελματικού προσανατολισμού ενηλίκων ατόμων στην κατεύθυνση της μελισσοκομίας
13:20-13:35
Κωνσταντίνου Μ.
Οι Κύπριοι μελισσοκόμοι δραστηριοποιούνται και πετυχαίνουν τους στόχους.
13:40-13:55
Καρακωστίδης Ν.
Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  στη διαμόρφωση  του έλληνα μελισσοκόμου
14:00-14:15
Σένκο Δ.,  Σένκο Γ.
Ανάγκη διατήρησης και ανάδειξης ντόπιων ελληνικών φυλών μελισσών
14:20-14:35
Καμπούρης Π.
Το κυνήγι του μελιού και το κυνηγητό της μέλισσας
14:40-14:55
Δημητρόπουλος Α.
Η μελισσοκομική χλωρίδα και ο εμπλουτισμό της.
15:00-15:15
Μαγγανά Χ.
Φυσικά καλλυντικά –Μια δυναμική προοπτική μεταποίησης των προϊόντων της μέλισσας
15:20-15:35
Μπιρλιράκης Ν.
Η στροφή στην ποιότητα των αγροτικών προϊόντων ως μοχλός ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα»
15:40-15:55
Ηλιόπουλος Δ.
Ανθεκτικότητα στο βαρροα. Ουτοπία ή εφικτός στόχος;
16:00-16:30
Παρεμβάσεις συνέδρων
Σύνεδροι
16:30-17:00
Συμπεράσματα και λήξη του Συνεδρίου
Οργανωτική Επιτροπή


ΣΥΓΓΡΑΦΗ  ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ*
Α. Εχθροί και Ασθένειες των μελισσών
1.     Παππάς Ν. 40 χρόνια Βαρρόα
2.     Θρασυβούλου Α.: Νοσεμίαση και αντιμετώπισή της
3.     Γκόρας Γ. Αμερικάνικη Σηψιγονία και η αντιμετώπισή της
4.     Χαριζάνης Π. Η Ασκόσφαιρα και η αντιμετώπισή της
5.     Ουρεϊλίδης Κ. Υπαρκτός ο κίνδυνος από το Μικρό Σκαθάρι της Κυψέλης
6.     Παπάς Ε. Αντιμετώπιση των σφηκών που προσβάλλουν τις μέλισσες.
7.     Κωτούζας Δημήτρης: Ο κηρόσκωρος και η αντιμετώπισή του.
8.     Χατζήνα Φ. Απώλειες των μελισσοσμηνών στην Ελλάδα και παγκοσμίως.
9.     Χαριστός Λ. Νέες προσεγγίσεις ενάντια στο άκαρι Βαρρόα
 

Β. Προϊόντα κυψέλης
1.     Τανανάκη Χρ. Ανάδειξη των ποιοτικών χαρακτηριστικών των αμιγών ελληνικών μελιών
2.     Θρασυβούλου Α. Εθνική και Παγκόσμια νομοθεσία για το μέλι
3.     Κανέλης Δ. Εθνική νομοθεσία για το Βασιλικό Πολτό
4.     Λιόλιος Β. Εθνική και Παγκόσμια νομοθεσία για τη γύρη
5.     Θρασυβούλου Α. Το φαινόμενο των ελληνοποιήσεων και προτάσεις περιορισμού του.
6.     Κόμητας Γ Ενδοκοινοτικό εμπόριο και εξαγωγές
7.     Τανανάκη Χρ., Θρασυβούλου Α.,   Πιστοποιήσεις μελιού
8.     Μοσχίδης Γ., Πηδιάκης Χ., Διακοσταματίου Μ., Δήμου Μ., Θρασυβούλου Α.,Τανανάκη Χ. Πευκόμελο Ρόδου: Μικροσκοπικά και Φυσικοχημικά χαρακτηριστικά

Γ. Βιολογική Μελισσοκομία
1.     Γούναρη Σ. Εφαρμοστικός Κανονισμός πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων στη μελισσοκομία.
2.     Νάτσης Γιάννης. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο έλληνας μελισσοκόμος στην άσκηση της βιολογικής μελισσοκομίας,.
3.     Θρασυβούλου Α. Διαφορές και ομοιότητες συμβατικής, βιολογικής και βιοδυναμικής μελισσοκομίας .
4.     Λιάκος Β. Σωστή διατροφή για γερά μελίσσια,

Δ. ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ.
1.     Βαρνάβα Αν., Stuart P. M. Roberts, Denis Michez, John Ascher, Πετανίδου Θ. Δημητρίου Στ. , Jelle Devalez, Πιτταρά Μ. και Σταυρινίδης Μ. Βιοποικιλότητα Μοναχικών Μελισσών στην Κύπρο.
2.     Αθανασιάδης Γ.. Μελισσοκομία Ακριβείας (Precision Apiculture) – Προοπτικές & Εφαρμογή στη σύγχρονη μελισσοκομία.

Ε. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ
1.     Χαριζάνης Π., Η δράση του Εργαστηρίου Σηροτροφίας και Μελισσοκομίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών τα τελευταία χρόνια
2.     Χατζήνα Φ. – Ευρωπαϊκά Προγράμματα που υλοποιούνται στο Τμ. Μελισσοκομίας του ΕΛΓΟ ‘ΔΗΜΗΤΡΑ’ σε σχέση με το γενετικό υλικό, τα φυτοφάρμακα και την ανεκτικότητα στο Βαρρόα.
3.     Τανανάκη Χρ.: Ερευνητική δραστηριότητα του Εργαστηρίου Μελισσοκομίας-Σηροτροφίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
4.     Γούναρη Σ. Αξιοποίηση από το μελισσοκόμο της μέχρι σήμερα έρευνα στις μελιτώδεις εκκρίσεις δασικών φυτών της Ελλάδας.

ΣΤ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ
1.     Καραγιάννη Μάγκυ,, Τσάπη Γωγώ και Τσώρα Ελεάνα. Η θέση της γυναίκας μελισσοκόμου στην ανδροκρατούμενη μελισσοκομική κοινότητα
2.     Γκουσιάρης Αλέξανδρος. Ερασιτέχνης ή Επαγγελματίας; Απαντήσεις, μόνο 4. Σωστές, μόνο 2
3.     Ποντίκης Αναστάσιος. Μελισσοκομικοί Σύλλογοι. Δράσεις Και Δραστηριότητες από την αφάνεια στο προσκήνιο
4.     Λύτρας Γιάννης Σύλλογοι Σφραγίδα, Σύλλογοι Δυναμίτες!
5.     Γαλιατσάτος Αρης Μελισσοκομικές συλλογικές δράσεις και πρακτικές
6.     Λαζαρίδου Ελισσάβετ Ελληνική Μελισσοκομία, τι θα μπορούσαμε να κάνουμε και δεν κάναμε ως κλάδος.
7.     Χριστοδούλου Πασχάλης Ενότητα ναι, αλλά πως; Προτάσεις εξυγίανσης του κλάδου
8.     Κωνσταντίνου Μάριος Οι Κύπριοι μελισσοκόμοι δραστηριοποιούνται και πετυχαίνουν τους στόχους
9.     Καρακωστίδης Νίκος Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη διαμόρφωση  του έλληνα μελισσοκόμου.
10.                 Μπιρλιράκης Νίκος Η στροφή στην ποιότητα των αγροτικών προϊόντων ως μοχλός ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα
11.                 Δημήτρης Σένκο Γιάννης Σένκο Ανάγκη διατήρησης και ανάδειξης ντόπιων ελληνικών φυλών μελισσών
12.                 Καμπούρης Παύλος Το κυνήγι του μελιού και το κυνηγητό της μέλισσας
13.                 Δημητρόπουλος Αναστάσιος Η μελισσοκομική χλωρίδα και ο εμπλουτισμό της.
14.                 Μαγγανά Χαρά Φυσικά καλλυντικά –Μια δυναμική προοπτική μεταποίησης των προϊόντων της μέλισσας
15.                 Ηλιόπουλος Δημήτρης Ανθεκτικότητα στις ασθένειες και Μελισσοκομία χωρίς τη χρήση συμβατικών ή βιολογικών φαρμάκων
16.                 Γιαννοπούλου Κλεοπάτρα Διερεύνηση επιμορφωτικών αναγκών στα πλαίσια επαγγελματικού προσανατολισμού ενηλίκων ατόμων στην κατεύθυνση της μελισσοκομίας.
17.                 Νικολάου Δημήτρης . Ερασιτεχνική Μελισσοκομία. Πρακτικές και Διαχείριση μικρών κοπαδιών


Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas