Πατήστε την εικόνα για να επισκεφτείτε το κανάλι μας στο You Tube

Σας προσκαλώ να κάνετε εγγραφή (SUBSCRIBED) στο κανάλι μας στο You Tube, για να βλέπετε πρώτοι τα Video που ανεβάζουμε.Θα είναι ιδιαίτερη χαρά να μας στέλνετε τα σχόλια σας και τις παρατηρήσει σας.

Αυτή την στιγμή μας ακολουθούν πάνω από 1000 άτομα και ελπίζουμε με την βοήθεια σας να γίνουμε περισσότεροι και να σας δίνουμε πάντοτε μια σωστή ενημέρωση.

Με εκτίμηση ο διαχειριστής Παναγιώτης Μούσουρας.


Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019

Όταν οι μέλισσες εκπλήσσονται… “ξεφωνίζουν”!Από το 1950 οι ερευνητές προσπαθούν να βρουν τι είναι αυτός ο ήχος...
Από το 1950 είναι γνωστό στην επιστημονική κοινότητα ότι οι μέλισσες κάνουν έναν ήχο σαν “ξεφωνητό”. Οι πρώτες μελέτες ανέφεραν ότι ο ήχος αυτός ήταν ένας τρόπος να ειδοποιηθούν οι άλλες μέλισσες να σταματήσουν την αναζήτηση τροφής σε ορισμένους τομείς. Ωστόσο, η αλήθεια αποδεικνύεται πιο πεζή μετά από τελευταία μελέτη:
Απλώς πρόκειται για έναν ήχο έκπληξης.


Ερευνητές από το Nottingham Trent University στο Ηνωμένο Βασίλειο χρησιμοποίησαν επιταχυνσιόμετρα για την καταγραφή των δονήσεων στο εσωτερικό κυψελών για έναν χρόνο. Στη συνέχεια δημιούργησαν ένα λογισμικό για τον εντοπισμό και την απομόνωση του ήχου. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα “ξεφωνητά” συμβαίνουν πολύ πιο συχνά από ό, τι νομίζαμε, πολύ πιο συχνά από ό,τι θα χρειαζόταν για την προειδοποίηση της διακοπής αναζήτησης τροφής. Αντ’ αυτού, χρησιμοποιώντας κάμερες στις κυψέλες, διαπίστωσαν ότι οι κραυγές συμβαίνουν κυρίως τη νύχτα, όταν οι μέλισσες τρομάζουν από κάτι που συμβαίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου