Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Βάμμα πρόπολης το θαυματουργό αντιβιοτικό της φύσης!



Το βάμμα πρόπολης είναι το διάλυμα πρόπολης και αιθυλικής αλκοόλης (καθαρό οινόπνευμα ποτοποιίας), το οποίο έχει παραμείνει τουλάχιστον για 40 ημέρες σε σκουρόχρωμη φιάλη, ούτως ώστε η αιθυλική αλκοόλη να απορροφήσει όλα τα συστατικά της πρόπολης.

Είναι γνωστό πως η πρόπολη διαθέτει αντιβακτηριακές, αντιμυκητιακές, αντιβιοτικές και αντισηπτικές ιδιότητες.

Όλα τα χαρακτηριστικά αυτά, συγκεντρωμένα σ’ ένα μπουκαλάκι των 20 ml.

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ:

Το βάμμα πρόπολης είναι βακτηριοστατικό, βακτηριοκτόνο, αντιμυκητισιακό, αντιφλεγμονώδες. αναλγητικό, αντιϊκό, αντιοξειδωτικό, αναισθητικό.

ΧΡΗΣΕΙΣ:

Χρησιμοποιείται με δύο τρόπους από το στόμα και για εξωτερική χρήση.

1.Από το στόμα η δοσολογία που συνιστάται είναι 20-30 σταγόνες (τα παιδιά 10),
διαλύματος ανακατεμένο με μισό ποτήρι νερό ή γάλα, μισή ώρα προ του φαγητού, μέχρι τρεις φορές ημερησίως και συνήθως για ένα μήνα.

Πως μπορούμε εμείς να το χρησιμοποιήσουμε:
-Για ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος ή καταπολέμηση του κρυολογήματος βάλε 10-15 σταγόνες βάμμα σε νερό ή χυμό σε καθημερινή βάση για 1-2 εβδομάδες.

-Για στοματικές γαργάρες αραιωμένο (αλλιώς κινδυνεύουμε με εγκαύματα) με 2 μέρη νερό. Απολυμαίνει το στόμα και βοηθά στην επούλωση πληγών (σε ουλίτιδα ή εξαγωγή δοντιού).

-Βοηθά στην ευεξία αν πίνουμε για ένα μήνα τον χρόνο 20-30 σταγόνες μέσα σε μισό ποτήρι γάλα κάθε πρωί νηστικοί.

-Γενικά το βάμμα πρόπολης βοηθά στην καταπολέμηση των λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος, των ελκών του στομάχου, της γρίπης και των κρυολογημάτων, της ωτίτιδας και γενικότερα των μυκητιάσεων και των ιώσεων.

Για εξωτερική χρήση, θα πρέπει να εφαρμόζεται άμεσα πάνω στο δέρμα, δύο έως τρεις φορές την ημέρα.
Μπορεί κάποιος να επαλείψει με το διάλυμα πάσχοντα μέρη 2-3 φορές ημερησίως και να έχει έτσι ένα είδος βιολογικού επιδέσμου.

Ακόμη σαν βακτηριοστατικό για την αντιμετώπιση της ακμής ή αποστήματος τοπικά με εξαιρετικό αποτέλεσμα! Το διάλυμα λόγω αλκοόλ, προκαλεί προσωρινό κάψιμο αλλά σύντομα η ευεργετική δράση της πρόπολης ανακουφίζει.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:
Τα μπουκάλια βάμματος πρόπολης πρέπει να διατηρούνται κλειστά, σε δροσερό μέρος και μακριά από φως. ανάλωση κατά προτίμηση μέχρι το ανώτερο τέσσερα χρόνια από την προετοιμασία.

Σημείωση.
Το βάμμα πρόπολης όπου πέσει λεκιάζει.
Όταν χρησιμοποιηθεί εξωτερικά, αφήστε να στεγνώσει πριν ακουμπήσετε κάπου.
Από το δέρμα φεύγει με οινόπνευμα. Από τα λευκά ρούχα και το νεροχύτη φεύγει με οινόπνευμα ή χλωρίνη, ενώ από τα χρωματιστά ρούχα δεν φεύγει.

Πηγή: Μελισσοκομικό_Βήμα

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas