Έχω παλιό μέλι με πιθανόν υψηλή HMF
γιατί το έχω θερμάνει αρκετά. Μπορώ να το χρησιμοποιήσω ως τροφή για τις
μέλισσες κάνοντάς το ζυμάρι; Σε ποιο βαθμό θα μειωθεί η HMF σε ανάμιξη με την
άχνη ζάχαρη;
Στις ίδιες δοκιμές που διενεργήθηκαν στο
Εργαστήριο Μελισσοκομίας, μέλι με μικρότερη HMF (32 μονάδες), έδωσε αποτέλεσμα
ζυμαριού έως και 3,5 φορές χαμηλότερο από την αρχική τιμή, αφού προέκυψε ζυμάρι
με HMF έως και 9 μονάδες.
Δημοσίευση σχολίου