Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

(Αγνό μέλι) ένα από το καλύτερο φυσικό αντιβιοτικό και πώς το χρησιμοποιούμε


Τα αντιβιοτικά αποτελούν μια από τις πιο σημαντικές ανακαλύψεις στην ιστορία της ιατρικής. Από τότε που ανακαλύφθηκε η πενικιλίνη το 1928, η γρήγορη αντιμετώπιση των μολύνσεων έκανε πολλούς γιατρούς κι άλλους επαγγελματίες στον τομέα της υγείας να σκεφτούν ότι αυτός ο τύπος φαρμάκου θα ήταν η λύση για τον περιορισμό πολλών ασθενειών και μολύνσεων που προκαλούνται από ιούς, βακτήρια ή μύκητες.

Ενώ αυτός ο τύπος αντιβιοτικών συνεχίζει να αποτελεί μια ζωτική υποστήριξη για την ιατρική, πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι η υπερβολική συνταγογράφηση αυτών μπορεί να γίνει επικίνδυνη για την υγεία και στην πραγματικότητα ορισμένα βακτήρια γίνονται ανθεκτικά, πιο συγκεκριμένα στα παιδιά και στα μωρά.
Η υπερβολική χρήση αντιβιοτικών φαρμάκων μπορεί να οδηγήσει σε δυσλειτουργία του εντέρου στα παιδιά και στους ενήλικες και διάφορους τύπους αυτοάνοσων νοσημάτων, λόγω της ανισορροπίας της εντερικής χλωρίδας.


Για το λόγο αυτό, η υπερβολική χρήση αντιβιοτικών δεν συνιστάται και πολλοί ειδικοί επιλέγουν να συνταγογραφήσουν τα κλασικά φυσικά αντιβιοτικά τα οποία, αν και δεν είναι τόσο ισχυρά όσο τα φαρμακευτικά προϊόντα, μπορούν να παρέχουν καλά αποτελέσματα και δεν έχουν τόσο σοβαρές παρενέργειες.

(Αγνό μέλι) ένα από το καλύτερο φυσικό αντιβιοτικό και πώς το χρησιμοποιούμε:

Το αγνό μέλι, φτιαγμένο από μέλισσες, θεωρείται ένα από τα πιο καλά φυσικά αντιβιοτικά που μπορούμε να βρούμε. Σήμερα υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που προτείνουν ότι το μέλι θα μπορούσε να βοηθήσει στην καταπολέμηση διάφορων λοιμώξεων τέτοιων όπως εκείνες που εμφανίζονται στα έντερα.

Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί;

Αυτό το φυσικό αντιβιοτικό χρησιμοποιείται συχνά για τη θεραπεία και την πρόληψη των δερματικών μολύνσεων.
Υπάρχουν διάφορες μελέτες που αποδεικνύουν ότι το μέλι έχει θετική επίδραση στην μείωση της κοιλότητας που προκαλούν τα βακτήρια τα οποία επίσης ευθύνονται για την οδοντική πλάκα.
Είναι καλό για την καταπολέμηση των λοιμώξεων που σχετίζονται με το θηλασμό.
Το μέλι μπορεί να καταπολεμήσει πάνω από 250 είδη βακτηρίων, συμπεριλαμβανομένου του MRSA (μεθικιλλίνη  ανθεκτικός χρυσίζων Σταφυλόκοκκος), MSSA (μεθικιλλίνη  ελαφρύς Σταφυλόκοκκος), VRE (Βανκομυκίνη εντερόκοκκοι), Ελικοβακτήριο του πυλωρού (το οποίο μπορεί να προκαλέσει στομαχικά έλκη).

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas