Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Το δηλητήριο της μέλισσας “κλειδί” για τη θεραπεία του καρκίνου;



Το δηλητήριο της μέλισσας μπορεί να μην συσχετίζεται κανονικά με την καλή υγεία, όμως οι ερευνητές ισχυρίζονται πως θα ήταν χρήσιμο για τη θεραπεία ορισμένων τύπων καρκίνου.
Σε μια μελέτη στο Πανεπιστήμιο του Ιλλινόις οι ερευνητές απομόνωσαν πρωτεϊνες και πεπτίδια από δηλητήριο μελισσών, σκορπιών και φιδιών και εξέτασαν τη δυνατότητά τους να σταματούν την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων.
Ανακάλυψαν ότι ένα συγκεκριμένο συστατικό του δηλητηρίου της μέλισσας που ονομάζεται μελιτίνη, μπορεί να αποτρέψει την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων χωρίς να βλάψει τον ασθενή.

Επειδή η μέλισσα παράγει μικρή ποσότητα δηλητηρίου οι επιστήμονες δημιούργησαν συνθετική μελιτίνη στο εργαστήριο ώστε να δοκιμάσουν την θεωρία τους.
«Έχουμε χρησιμοποιήσει με ασφάλεια τοξίνες του δηλητηρίου σε μορφή μικρών νανοσωματιδίων για να θεραπεύσουμε καρκινικά κύτταρα από καρκίνο του στήθους και μελανώματος στο εργαστήριο» δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Dipanjan Pan». Αυτά τα νανοσωματίδια τα οποία είναι καμουφλαρισμένα από το ανοσοποιητικό σύστημα, μεταφέρουν την τοξίνη κατευθείαν στο καρκινικό κύτταρο χωρίς να πειράξουν τους υγιείς ιστούς».. Το επόμενο βήμα είναι να αρχίσουν δοκιμές λέει ο Pan.
Τα ευρήματα παρουσιάστηκαν στο Εθνικό Συνέδριο της American Chemical Society στο San Fransisco.

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas