Ένα νηστίσιμο κέρασμα, θρεπτικό και
υγιεινό, αφού δεν έχει ίχνος ζωικών λιπαρών. Επιπλέον, γλυκαίνει με μέλι και
όχι με ζάχαρη.
ΜΕΡΙΔΕΣ
600 γρ. (περίπου 8 μερίδες)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
20΄
ΑΝΑΜΟΝΗ
2 ώρες
Υλικά
250 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο,
τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
250 γρ. ταχίνι
100 γρ. μέλι
Διαδικασία:
Λιώνουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα σε
μπεν μαρί (σε ένα ανοξείδωτο μπολ στερεωμένο επάνω από μία κατσαρόλα με λίγο
νερό που βράζει) ή σε φούρνο μικροκυμάτων (στα 500-600 W για μερικά λεπτά).
Προσθέτουμε το ταχίνι και το μέλι και ανακατεύουμε καλά έως ότου γίνει ένα
ομοιογενές μείγμα.
Ακουμπάμε ένα τετράγωνο τσέρκι
διαστάσεων 17 x 17 εκ. και ύψους 2 εκ. επάνω σε μια λαδόκολλα και αδειάζουμε
εκεί το μείγμα. Αφήνουμε να κρυώσει εκτός ψυγείου για 2 ώρες τουλάχιστον.
Κόβουμε σε λεπτά, μακρόστενα κομμάτια.
Δημοσίευση σχολίου