Πατήστε την εικόνα για να επισκεφτείτε το κανάλι μας στο You Tube

Σας προσκαλώ να κάνετε εγγραφή (SUBSCRIBED) στο κανάλι μας στο You Tube, για να βλέπετε πρώτοι τα Video που ανεβάζουμε.Θα είναι ιδιαίτερη χαρά να μας στέλνετε τα σχόλια σας και τις παρατηρήσει σας.

Αυτή την στιγμή μας ακολουθούν πάνω από 1000 άτομα και ελπίζουμε με την βοήθεια σας να γίνουμε περισσότεροι και να σας δίνουμε πάντοτε μια σωστή ενημέρωση.

Με εκτίμηση ο διαχειριστής Παναγιώτης Μούσουρας.


Τρίτη, 17 Απριλίου 2018

Παραχώρηση οικονομικής ενίσχυσης σε επαγγελματίες γεωργούς για το πετρέλαιο κίνησης στα οχήματα για γεωργικούς σκοπούςΤο Υπουργικό Συμβούλιο, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας του τη Δευτέρα 16 Απριλίου 2018,  ενέκρινε δύο προτάσεις του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος (ΥΓΑΑΠ) για παραχώρηση ενίσχυσης στους δικαιούχους «χρωματισμένου» γεωργικού πετρελαίου για πετρέλαιο κίνησης που χρησιμοποιείται στα οχήματα για γεωργικούς σκοπούς περιλαμβανόμενης και της μελισσοκομίας.
Βασικός σκοπός του Σχεδίου είναι:
H στήριξη των γεωργοκτηνοτρόφων, των δασοκόμων και των μελισσοκόμων και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της βιωσιμότητας του πρωτογενή τομέα, μέσω της μείωσης του κόστους παραγωγής που προκύπτει από τη χρήση πετρελαίου.

Με βάση τις πρόνοιες των σχεδίων που εγκρίθηκαν, οι γεωργοκτηνοτρόφοι ή/και δασοκόμοι ή/και μελισσοκόμοι που είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Μελισσοκόμων, και συμμετέχουν και επωφελούνται από το Σχέδιο φορολόγησης γεωργικού «χρωματισμένου» πετρελαίου που εφαρμόζει το Τμήμα Τελωνείων, θα μπορούν να τυγχάνουν οικονομικής ενίσχυσης για αγορά πετρελαίου κίνησης υπό την προϋπόθεση ότι έχουν στην κατοχή τους οχήματα που χρησιμοποιούν για γεωργικούς σκοπούς.

Η προκήρυξη των δύο Σχεδίων θα γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα από το αρμόδιο Τμήμα Γεωργίας και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται σχετικά από το Τμήμα Γεωργίας και τα κατά τόπους Επαρχιακά Γεωργικά Γραφεία.

(ΕΦ/ΜΓ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου