Πατήστε την εικόνα για να επισκεφτείτε το κανάλι μας στο You Tube

Σας προσκαλώ να κάνετε εγγραφή (SUBSCRIBED) στο κανάλι μας στο You Tube, για να βλέπετε πρώτοι τα Video που ανεβάζουμε.Θα είναι ιδιαίτερη χαρά να μας στέλνετε τα σχόλια σας και τις παρατηρήσει σας.

Αυτή την στιγμή μας ακολουθούν πάνω από 1000 άτομα και ελπίζουμε με την βοήθεια σας να γίνουμε περισσότεροι και να σας δίνουμε πάντοτε μια σωστή ενημέρωση.

Με εκτίμηση ο διαχειριστής Παναγιώτης Μούσουρας.Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018

Το μουσείο της μέλισσας


Ένα μοναδικό μουσείο λειτουργεί, με πρωτοβουλία της Μελισσοκομικής Δωδεκανήσου, εδώ και μερικά χρόνια στην Ρόδο, ένα μουσείο για την φυσική ιστορία όσον αφορά τη Μέλισσα και την Μελισσοκομία. Μάθετε τα πάντα για τη μέλισσα και τα πολύτιμα προϊόντα της: μέλι, γύρη, κερί, πρόπολη και τον βασιλικό πολτό.

Το μουσείο της Μέλισσας σε βάζει στο κλίμα ήδη από τον υπαίθριο χώρο στην είσοδο του όπου έχει δημιουργήσει ένα μελισσοκομικό πάρκο με μερικές κυψέλες και ντόπια μελισσοκομικά φυτά. Στο ίδιο το μουσείο της Μέλισσας θα βρείτε συλλογή παλιών εργαλείων μελισσοκόμων που μας πάει και 200 χρόνια πίσω στην ελληνική παράδοση της μελισσοκομίας.


Θα βρείτε εκθέματα που μας δίνουν πολλές πληροφορίες για τη Μέλισσα και τα προϊόντα της, αλλά και για τις παλιές και νέες μεθόδους μελισσοκομίας. Από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία του Μουσείου είναι δύο διαφανείς κυψέλες που δίνουν την δυνατότητα στον επισκέπτη να παρακολουθήσει απευθείας το τι γίνεται στο εσωτερικό του σπιτιού των Μελισσών.

Εκτός από το μουσείο, στον ίδιο χώρο, υπάρχουν οι εγκαταστάσεις της Μελισσοκομικής Δωδεκανήσου και ένα κατάστημα- αναψυκτήριο, από όπου ο επισκέπτης μπορεί να αγοράσει όλα τα προϊόντα της εταιρείας.

Διεύθυνση: 5ο Χιλιόμετρο Τσαΐρι- Αεροδρομίου, έξω από την Παστίδα, 85104 Ρόδος, τηλ. 22410 48200
Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά και Σάββατο από τις 08:30 έως τις 17:00 & Κυριακή από τις 09:00 έως τις 13:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου