ΧΙΟΝΙΑ

Blogger Widgets Blogspot Tutorial
      Πατήστε την εικόνα για να επισκεφτείτε το κανάλι μας στο You Tube 
Σας προσκαλώ να κάνετε εγγραφή (SUBSCRIBED) στο κανάλι μου στο You Tube,για να βλέπετε πρώτοι τα Video που ανεβάζουμε.Θα είναι ιδιαίτερη χαρά να μας στέλνετε τα σχόλια σας και τις παρατηρήσει σας.Αυτή  την στιγμή μας ακολουθούν 600 άτομα και ελπίζουμε με την βοήθεια σας να ξεπεράσουμε τους 1000 που είναι ο βασικός στόχος μας σύμφωνα με τους κανόνες του You Tube.Με εκτίμηση ο διαχειριστής Παναγώτης Μούσουρας.

Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018

Το μουσείο της μέλισσας


Ένα μοναδικό μουσείο λειτουργεί, με πρωτοβουλία της Μελισσοκομικής Δωδεκανήσου, εδώ και μερικά χρόνια στην Ρόδο, ένα μουσείο για την φυσική ιστορία όσον αφορά τη Μέλισσα και την Μελισσοκομία. Μάθετε τα πάντα για τη μέλισσα και τα πολύτιμα προϊόντα της: μέλι, γύρη, κερί, πρόπολη και τον βασιλικό πολτό.

Το μουσείο της Μέλισσας σε βάζει στο κλίμα ήδη από τον υπαίθριο χώρο στην είσοδο του όπου έχει δημιουργήσει ένα μελισσοκομικό πάρκο με μερικές κυψέλες και ντόπια μελισσοκομικά φυτά. Στο ίδιο το μουσείο της Μέλισσας θα βρείτε συλλογή παλιών εργαλείων μελισσοκόμων που μας πάει και 200 χρόνια πίσω στην ελληνική παράδοση της μελισσοκομίας.


Θα βρείτε εκθέματα που μας δίνουν πολλές πληροφορίες για τη Μέλισσα και τα προϊόντα της, αλλά και για τις παλιές και νέες μεθόδους μελισσοκομίας. Από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία του Μουσείου είναι δύο διαφανείς κυψέλες που δίνουν την δυνατότητα στον επισκέπτη να παρακολουθήσει απευθείας το τι γίνεται στο εσωτερικό του σπιτιού των Μελισσών.

Εκτός από το μουσείο, στον ίδιο χώρο, υπάρχουν οι εγκαταστάσεις της Μελισσοκομικής Δωδεκανήσου και ένα κατάστημα- αναψυκτήριο, από όπου ο επισκέπτης μπορεί να αγοράσει όλα τα προϊόντα της εταιρείας.

Διεύθυνση: 5ο Χιλιόμετρο Τσαΐρι- Αεροδρομίου, έξω από την Παστίδα, 85104 Ρόδος, τηλ. 22410 48200
Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά και Σάββατο από τις 08:30 έως τις 17:00 & Κυριακή από τις 09:00 έως τις 13:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου