Καταρχήν να
τονίσουμε ότι το μέλι που καταλήγει να είναι ζαχαρωμένο δεν σημαίνει ότι είναι
και αλλοιωμένο.
Αντίθετα, η
διαδικασία κατά την οποία στερεοποιούνται οι γλυκαντικές ουσίες που περιέχει
χαρακτηρίζει το πραγματικό μέλι από άνθη και δηλώνει αγνότητα.
Προσοχή,
όμως!
Μην το βράσετε, γιατί θα χαθούν τα αρωματικά του
στοιχεία και θα μειωθεί η θρεπτική του αξία.
Ένας άλλος τρόπος είναι να βάλετε το γυάλινο βάζο όπως είναι στην κατάψυξη ρευστό όπως είναι την στιγμή που θα το αγοράσετε,τότε το βγάζετε οποιαδήποτε εποχή του έτους χωρίς κρυστάλλους (γιατί είναι ρευστό ήδη) και χωρίς φυσικά να χάσει τα πολύτιμα χαρακτηριστικά του.(Δεν σπάει μην φοβάστε).
Ένας άλλος τρόπος είναι να βάλετε το γυάλινο βάζο όπως είναι στην κατάψυξη ρευστό όπως είναι την στιγμή που θα το αγοράσετε,τότε το βγάζετε οποιαδήποτε εποχή του έτους χωρίς κρυστάλλους (γιατί είναι ρευστό ήδη) και χωρίς φυσικά να χάσει τα πολύτιμα χαρακτηριστικά του.(Δεν σπάει μην φοβάστε).
Δημοσίευση σχολίου