Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΤΟΥ 2022

 


Τα Μερομήνια έχουν αποδειχθεί διαχρονικά σημαντικό εργαλείο για την παρατήρηση του καιρού Είναι μια πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού για ολόκληρο τον χρόνο.

 
Η μέθοδος είναι πολύ απλή. Όσοι γνωρίζουν, παρατηρούν τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μία αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών. Δηλαδή, η πρώτη ημέρα μας δείχνει τι καιρό θα κάνει τον ερχόμενο Αύγουστο, η δεύτερη για τον Σεπτέμβριο, η τρίτη για τον Οκτώβριο, κ.ο.κ.

Τα Μερομήνια δείχνουν κακοκαιρία στις αρχές του 2022 που θα διατηρηθεί έως και τις 5 Ιανουαρίου, ενώ για 10 ημέρες μετά και έως τις 15 Ιανουαρίου, θα έχουμε Αλκυονίδες μέρες. Αυτό που λέμε βαρύς χειμώνας θα έρθει μετά τις 15 Ιανουαρίου με πολικές θερμοκρασίες σε ολόκληρη την Ελλάδα ακόμη και στις πιο πεδινές περιοχές. Τα μερομήνια προβλέπουν κακοκαιρία διαρκείας με πολικές θερμοκρασίες έως τις αρχές Φεβρουαρίου.

Στη συνέχεια οι νοτιάδες θα επικρατήσουν αλλά όχι για πολύ. Ο φετινός χειμώνας όντως θα είναι δύσκολος με τα χιόνια να μας επισκέπτονται αρκετές φορές, σκηνικό που θα επαναλαμβάνεται ακόμη και μέχρι τα μέσα του Μαρτίου.

Από τις 15 Μαρτίου και μετά θα δούμε κάποιες ήπιες ημέρες, θα έχουμε όμως βροχές ακόμη και μέχρι τις αρχές Μαΐου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον πρακτικό μετεωρολόγο Νικόλαο Γεωργίου Βογιατζή, συνταξιούχο του 307 ΤΣΥΑΥ (ΠΕΒ) τα μερομήνια κατέγραψαν ανά μήνα τα εξής για τον φετινό χειμώνα:


Πρωτοχρονιά θα κάνουμε με χιόνια αφού από τις 29 έως τις 31 Δεκεμβρίου, παραμονή Πρωτοχρονιάς, ο καιρός χαλάει. Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι ιδιαίτερα αισθητή, ενώ προβλέπονται χιονοπτώσεις που θα συνεχιστούν έως τις 6 Ιανουαρίου 2022.

Ο καιρός καλυτερεύει από 7 έως 12 Ιανουαρίου, όχι όμως για πολύ, αφού από 13 έως 18 προβλέπεται νέα πτώση θερμοκρασίας. Το διάστημα από 19 έως 26 Ιανουαρίου ο κ. Βογιατζής προβλέπει Αλκυονίδες μέρες. Θα ακολουθήσει όμως νέα ανατροπή του σκηνικού από το βράδυ της 26ης Ιανουαρίου έως τις 31 του μήνα, όποτε προβλέπεται να εκδηλωθούν μπουρίνια, χιόνια, κρύο σε όλη την Ελλάδα.

Ο Φεβρουάριος κάνει ποδαρικό επίσης, με χιόνια. Κατά τη διάρκεια όλου του μήνα ο καιρός θα είναι άστατος. Τον Μάρτιο η κακοκαιρία συνεχίζεται τουλάχιστον μέχρι τις 20 του μήνα με μικρά διαστήματα ‘καλοσύνης’. Από 21 έως 31 Μαρτίου, μάλιστα, εκτός από βροχές, μπουρίνια, και καταιγίδες δεν αποκλείεται να δούμε και χιόνια.

Το ίδιο σκηνικό συνεχίζεται και από 1 έως 5 Απριλίου, τα φαινόμενα γίνονται πιο ήπια από 6 έως 13 Απριλίου που ο καιρός θα είναι βροχερός. Το ίδιο ισχύει για το διάστημα από 14 έως 20 Απριλίου, που τα μερομήνια δείχνουν ήπιο καιρό, με ισχυρούς όμως ανέμους και ενδεχομένως βροχοπτώσεις.

Πηγή
 

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas