Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΝΟΖΕΜΙΑΣΗ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ


Η Νοζεμίαση είναι μια λοιμώδη ασθένεια που προσβάλλει το εντερικό σύστημα των ενήλικων μελισσών μειώνοντας δραματικά τον χρόνο ζωής τους και είναι εύκολα μεταδοτική. Είναι μετά τη βαρρόα ο δεύτερος σε συχνότητα μεγαλύτερος κίνδυνος που μπορεί να προσβάλλει τα μελίσσια μας, με συμπτώματα πολλές φορές μη εμφανή, που μπορούν να μας δημιουργήσουν δυσάρεστες εκπλήξεις.

Μερικά από τα συμπτώματα που ίσως δούμε είναι η απότομη μείωση του πληθυσμού, νεκρές μέλισσες αδύναμες μέλισσες χωρίς καθόλου ζωντάνια και ενεργητικότητα και ιδιαίτερα λερωμένο τον πάτο της κυψέλης (διάροια).

Στη Νοζεμίαση, η ουσιαστική αντιμετώπιση είναι η πρόληψη και πολύ λιγότερο η θεραπεία. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να φτάσουμε σε τέτοιο βαθμό προσβολής ώστε να μιλάμε για θεραπεία. Αν π.χ. το μελίσσι μας έχει δείξει σημάδια κατάρρευσης από Νοζεμίαση, αυτό σημαίνει ότι για περίπου 2-3 εβδομάδες μέχρι να εντοπίσουμε την προσβολή, έχει ήδη προχωρήσει αρκετά.

Αν τώρα βάλουμε και την θεραπεία που θα ακολουθήσουμε που θα έχει ένα κύκλο περίπου 3-4 εβδομάδες (ανάλογα με την προσβολή) αυτό σημαίνει ότι το συγκεκριμένο μελίσσι βρίσκεται εκτός «μάχης» για περίπου 1,5 – 2 μήνες και ουσιαστικά έχει χάσει μεγάλο μέρος της μελισσοκομικής σεζόν αφού θα χρειαστεί και χρόνο να πάρει τα πάνω του.

Το PROVIGORO είναι προϊόν που έχει δοκιμαστεί εργαστηριακά, έχουν δημοσιευθεί και επιστημονικές μελέτες (παραθέτουμε συνδέσμους για τις μελέτες στο τέλος της δημοσίευσης) για την αποδοτικότητά του και το χρησιμοποιούν τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι μελισσοκόμοι. Είναι προϊόν βιολογικό και η εφαρμογή του ακόμα και σε περιόδους ανθοφορίας ή τρύγου δεν έχει καμία επιβλαβή επίπτωση.

  • Αυξάνει την ζωτικότητα των μελισών
  • Αυξάνει την ανθεκτικότητα σε λοιμογόνους παράγοντες
  • Βελτιώνει την ποιότητα του νερού
  • Είναι σύμφωνο με τον κανονισμό 834/2007 περί βιολογικής γεωργίας
Αυξάνει την ζωτικότητα των μελισών και την ανθεκτικότητα τους σε λοιμογόνους παράγοντες


       PROVIGORO - ΦΥΣΙΚΟΣ ΟΞΥΝΙΣΤΗΣ - ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ

 ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ - ΤΡΌΠΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Το ProVigoro 14WA Bee Care αποτελεί μίγμα εκχυλίσματος νεραντζιού, κιτρικού οξέος, νερού και γλυκερίνης. ( pH 20oC: <2 / 100% Βιοδιασπώμενο). Έχει σχεδιαστεί για να ρυθμίζει την οξύτητα του πόσιμου νερού. Αυξάνει την ανθεκτικότητα των μελισσών σε λοιμογόνους παράγοντες.

Χρήση στο νερό:
0,5ml/1lt νερού Για την διατήρηση της ποιότητας του νερού για μεγάλο χρονικό διάστημα

Χρήση στο σιρόπι:
0,7ml- 1 ml /1kgr σιροπιού Σε κάθε κυψέλη χορηγούμε 1 liter σιροπιού και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία 3 φορές ανά εβδομάδα

Χρήση στο ζυμάρι:
0,7ml- 1 ml /1kgr σιροπιού και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία 3 φορές ανά εβδομάδα.

Είναι κατάλληλο για χρήση στην βιολογική γεωργία.
 ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ
ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΝΟΖΕΜΙΑΣΗΣ ΜΕ ΤΟ PROVIGORO 14WA
Πειραματική θεραπεία με το Φυσικό Οξινιστή Νερού Provigoro®
για Nosema spp. Έλεγχος: Προκαταρκτικά Αποτελέσματα
από SCIENTIFIC RECEARCH ACADEMIC PUBLISHER

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas