Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Αυτά είναι τα 10 πιο έξυπνα ζώα στον κόσμο

Αυτά είναι τα 10 πιο έξυπνα ζώα στον κόσμο. Το νο. 9 σίγουρα δεν το περιμένατε. 


Όλοι γνωρίζουμε πως τα ζώα έχουν μυαλό και μας το αποδεικνύουν σε κάθε περίπτωση.
Έτσι τα δελφίνια είναι πανέξυπνα ζώα και οι γορίλες επιδεικνύουν κατά περιπτώσεις μια εκπληκτική νοημοσύνη.
Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε 10 ζώα που ξεχωρίζουν για το μυαλό τους. Μερικά μπορεί να τα ξέρετε ήδη, αλλά και κάποια ακόμη που σίγουρα αγνοούσατε μέχρι σήμερα!
1. Τα ρακούν μπορούν να ξεκλειδώσουν τις πιο περίπλοκες κλειδαριές, με λιγότερες από δέκα προσπάθειες. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά μπορούν να τις θυμηθούν και χρόνια αργότερα!

2. Η αρχή του Αρχιμήδη για το εκτόπισμα των σωμάτων στο νερό, φαίνεται να είναι οικεία στα κοράκια. Λέγεται πως η νοημοσύνη τους προσεγγίζει το μυαλό ενός επτάχρονου παιδιού.

3. Υπάρχουν δισεκατομμύρια μυρμήγκια σε Ευρώπη, Αμερική και Ιαπωνία, τα οποία αν έρθουν αντιμέτωπα, αρνούνται να αντιμετωπίσει το ένα το άλλο. Οι επιστήμονες λένε πως πριν αιώνες αυτά τα μυρμήγκια ανήκαν στην ίδια αποικία, γι’αυτό και καταλαβαίνουν πως δεν πρέπει να επιτεθούν.

4. Ένα γουρουνάκι θα χρειαστεί μόνο λίγες ώρες για να κατανοήσει την έννοια του καθρέφτη. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αυτά τα ζώα έχουν νοημοσύνη 3χρονου παιδιού.


5. Όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται, τα πρόβατα συνεννοούνται μεταξύ τους, πραγματοποιώντας μαζώξεις. Εκεί αποφασίζουν από κοινού. Για ποιο θέμα; Μόνο αυτά γνωρίζουν! Επίσης, είναι από τα λίγα θηλαστικά που μπορούν να ξεχωρίσουν τα χρωματικά μοτίβα.

6. Ο νόμος περί προστασίας των ζώων στο Ηνωμένο Βασίλειο μιλά ξεκάθαρα για τη νοημοσύνη των χταποδιών και των υπόλοιπων σπονδυλωτών. Με το μυαλό τους και τις ιδιαίτερες ικανότητες τους, μπορούν να κατορθώσουν απίστευτα πράγματα, όπως το να ξεφύγουν από ένα βάζο.

7. Οι σκίουροι δεν ξεχνούν ποτέ που έχουν κρύψει την τροφή τους, ακόμη κι αν έχουν περάσει μήνες.

8. Οι αρουραίοι, συνηθίζεται να χρησιμοποιούνται σε δοκιμές συμπεριφοράς και λογικής, καθώς είναι από τα λίγα ζώα που μπορούν να εκπαιδευτούν φυσικά κι εύκολα. Είναι επίσης χαρακτηριστικό, πως ψάχνουν “παραθυράκια” για να ξεφύγουν από την εκτέλεση των “καθηκόντων” τους.

9. Τα περιστέρια έχουν απίστευτη μνήμη. Θυμούνται όλα τα πρόσωπα που έχουν κατά καιρούς δει. Αναγνωρίζουν τους εαυτούς τους στον καθρέφτη και μπορούν να διδαχτούν το αλφάβητο!


10. Οι μέλισσες χρησιμοποιούν τη νοημοσύνη του σμήνους. Πρόκειται για μια ειδική δημοκρατία που αξιοποιεί τη νοημοσύνη του συνόλου της κυψέλης. Επίσης, οι μέλισσες που επιστρέφουν στην κυψέλη, ανακοινώνουν τα ευρήματά τους στις υπόλοιπες, χορεύοντας!

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas