Ωστόσο το ακατέργαστο μέλι είναι διαφορετικό λόγω της φυσικής σύνθεσης του, σε σημείο που ορισμένοι γιατροί το συνιστούν για λήψη πριν από τον ύπνο.
Ανάμεσά τους είναι ο γιατρός Ron Fessenden, MD, ο οποίος συνέγραψε το βιβλίο The Honey Revolution: Restoring the Health of Future Generations.’
Ο Fessenden είναι μεταξύ εκείνων που συνιστούν το μέλι ως μια ιδανική τροφή για πολλούς λόγους και συνιστά τη λήψη του σε πολλές διαφορετικές ώρες της ημέρας, αλλά ίσως το πιο ενδιαφέρον είναι ότι θεωρεί απαραίτητη την λήψη του πριν πέσουμε στο κρεβάτι για να στηρίξει τον ύπνο μιας υγιούς νύχτας .
Το μέλι μπορεί να είναι ένα από τα πιο γλυκά τρόφιμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι χρήσιμο για το σώμα σας, καθώς αυτό περνά από τη διαδικασία <<αποκατάστασης>> κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Όπως πάντα να είστε βέβαιοι ότι το μέλι σας είναι ωμό και οργανικό , δεδομένου ότι οι περισσότερες μάρκες εισαγωγής στα παντοπωλεία, περιέχουν ΓΤΟ (γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί) και μάλιστα πολλές φορές θερμαίνονται έτσι ώστε πολλές από τις ευεργετικές ουσίες να καταστρέφονται στο όνομα της «ασφάλειας». Σε αυτή την περίπτωση είναι καλύτερο να αγοράζετε απευθείας από τον αγρότη.
Πώς το ακατέργαστο μέλι βοηθά στην ποιότητα του ύπνου (και την ποσότητα)
Όπως σημειώνεται από τον Fessenden , το ακατέργαστο μέλι περιέχει "μια ιδανική αναλογία φρουκτόζης προς γλυκόζη, για τη στήριξη του ήπατος, ένα όργανο που λειτουργεί υπερωριακά κυριολεκτικά και μεταφορικά, κατά τη διαδικασία του ύπνου.Τρώγοντας μέλι εξασφαλίζουμε ότι το συκώτι θα διαθέσει επαρκή παροχή του ηπατικού γλυκογόνου καθ 'όλη την ημέρα, και η κατανάλωσή του πριν τον ύπνο μπορεί να χρησιμεύσει ως το "Ιδανικό καύσιμο του ήπατος " το βράδυ. Σε συνδυασμό με το επαρκές, καθαρό νερό, το σώμα σας θα εφοδιαστεί με περισσότερα από ό, τι χρειάζεται για να εκτελέσει τις λειτουργίες αποκατάστασης και αποτοξίνωσης του.
Σύμφωνα με αυτό το blog, το μέλι βοηθάει έναν πραγματικά βαθύ και τονωτικό ύπνο με δύο βασικούς τρόπους.
Πρώτον, επιτρέπει την επαρκή προσφορά του ηπατικού γλυκογόνου κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν το σώμα σας είναι νηστικό και οι προμήθειες είναι χαμηλές. Ο ίδιος επισημαίνει ότι το συκώτι του μέσου ενήλικα έχει χώρο αποθήκευσης για το γλυκογόνο μόνο περίπου 75 έως 100 γραμμάρια , ο οποίος κυμαίνεται μεταξύ ανδρών και γυναικών ανάλογα με τα μεγέθη του σώματος.
Ανά ώρα το σώμα καταναλώνει περίπου 10 γραμμάρια γλυκογόνου κατά τη διάρκεια της ημέρας, αφήνοντας τις προμήθειες του οργανισμού μας σε αρκετά χαμηλά επίπεδα όταν πέφτουμε για ύπνο στις 11 μ.μ.
Αυτό αφήνει λιγότερο γλυκογόνο του ήπατος από ό, τι χρειάζεται για οκτώ ώρες ύπνου , αν φάγαμε δείπνο στις 6 μ.μ., λέει ο Fessenden .
Ωστόσο, αν πάρετε ένα ή δύο κουταλάκια του γλυκού από μέλι πριν πέσετε στο κρεβάτι, θα επανεφοδιάσετε το συκώτι σας με γλυκογόνο έτσι ώστε ο εγκέφαλός σας να μην ενεργοποιεί μια αντίδραση στο στρες, η οποία συχνά συμβαίνει όταν τα επίπεδα του γλυκογόνου είναι χαμηλά.
Το μέλι επίσης συμβάλλει στην απελευθέρωση της μελατονίνης στον εγκέφαλο, καθώς οδηγεί σε μια μικρή ακίδα στα επίπεδα ινσουλίνης και την απελευθέρωση της τρυπτοφάνης στον εγκέφαλο. Η τρυπτοφάνη οδηγεί στην σεροτονίνη η οποία μετατρέπεται σε μελατονίνη στο σκοτάδι.
Τέλος, προσθέτοντας μέλι στη διατροφή σας το βράδυ, υποστηρίζετε έναν υγιή μεταβολισμό , καθώς το συκώτι σας συνεχίζει να εργάζεται διασπώντας τις τοξίνες που τελικά αποθηκεύονται στα λιποκύτταρα.
Άλλα οφέλη για την υγεία του μελιού
- Εκτός από την ικανότητα να μας βοηθήσει να έχουμε έναν ξεκούραστο ύπνο, το μέλι έχει ένα ευρύ φάσμα παροχών που έχουν δοκιμαστεί στο πέρασμα του χρόνου.
- Το μέλι σχεδόν ποτέ δεν χαλάει, καθώς έχει βρεθεί σε αιγυπτιακούς τάφους ακόμα άθικτο μετά από πολλές εκατοντάδες χρόνια.
- Το δημοφιλές γλυκαντικό είναι επίσης αντι-μυκητιασικό, αντι-βακτηριακό, εξαιρετικό για την μείωση του ερεθισμού του λαιμού, ιδανικό για τους αθλητές, και πολλά άλλα.
Ανεξάρτητα από το πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μέλι σας, μην ξεχάσετε να αγοράζετε βιολογικό και ακατέργαστο από έναν τοπικό αγρότη: τα οφέλη του μελιού απολαμβάνονται εδώ και χιλιάδες χρόνια, αλλά απλά δεν το παράγουν με τον τρόπο που το έκαναν παλιότερα (εκτός αν αγοράζετε από έναν αξιόπιστο βιοκαλλιεργητή ή μελισσοκόμο).
Πηγή
Δημοσίευση σχολίου