Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Το… μαγικό φίλτρο του Γιουσέιν Μπολτ


Από μέλι και ασβέστιο είναι φτιαγμένο το… μαγικό φίλτρο του Γιουσέιν Μπολτ, ο οποίος με αφορμή τα κρούσματα ντόπινγκ στην πατρίδα του αποκάλυψε τα μυστικά της επιτυχίας του.

Ο Τζαμαϊκανός βρέθηκε στο Λονδίνο για την παρουσίαση του νέου του βιβλίου και σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του BBC αναφέρθηκε στο μεγάλο «αγκάθι» του αθλητισμού που δεν είναι άλλο από το ντόπινγκ, ξεκαθάρισε ότι παίρνει μόνο βιταμίνες, ενώ δήλωσε σίγουρος ότι μπορεί να κάνει νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Μάλιστα, στα σχέδιά του είναι και η δημιουργία οικογένειας…

«Συμπληρώματα; Όχι, παίρνω βιταμίνες μόνο. Έχουμε θεραπείες στην Τζαμάικα με ασβέστιο και μέλι. Αυτό είναι το μόνο που παίρνουμε, ποτέ δεν έχω δοκιμάσει αναβολικά. Από τη στιγμή που ξέσπασε το σκάνδαλο, την επόμενη ημέρα ήρθαν δύο ελεγκτές  να με περάσουν από έλεγχο. Δεν είχα πρόβλημα να το κάνουν. Έχω παραδώσει τα «whereabouts» και γνωρίζουν πού βρίσκομαι ανά πάσα στιγμή. Ο κόσμος λέει: «Πιθανόν δεν έχεις περάσει από αρκετούς ελέγχους». Αν χρειάζεται να περνώ από έλεγχο κάθε ημέρα, δεν έχω κανένα πρόβλημα», σχολίασε ο χρυσός ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής των σπριντ.

Αναφορικά με τα μελλοντικά σχέδιά του στους στίβους, ο Μπολτ επανέλαβε την απόφασή του να συνεχίσει μέχρι το 2017, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ενώ δεν απέκλεισε μέσα στη νέα αγωνιστική περίοδο να πετύχει μια ακόμη κορυφαία επίδοση στα 100μ και τα 200μ. Σε αυτό που ήταν κατηγορηματικός ήταν να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στα 400μ ή ακόμη και στο μήκος, αφού όπως είπε του το απαγόρευσε ο προπονητής του.

Ο Μπολ ήταν «ανοιχτός» και σε ό,τι αφορά την προσωπική του ζωή, αφού αποκάλυψε την ύπαρξη συντρόφου στη ζωή του, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Δεν έκρυψε παρόλα αυτά την επιθυμία του να δημιουργήσει κάποια στιγμή τη δική του οικογένεια.

«Βγαίνω ραντεβού, μου αρέσει μια συγκεκριμένη κυρία, αλλά θέλει χρόνο και όχι βιασύνη. Απλά θέλω να βεβαιωθώ ότι κάνω το σωστό. Δεν θέλω να δεσμευτώ και μετά να πάει κάτι στραβά. Σας ελπίσουμε ότι θα δημιουργήσω οικογένεια κι ότι θα τρέχω πίσω από τα παιδιά μου. Θέλω να απολαμβάνουν τη ζωή, την φροντίδα, διδάσκοντας τους ό,τι έχω μάθει», κατέληξε ο Τζαμαϊκανός.
Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas