Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΕΤΙΚΕΤΤΕΣ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΩΝ ΜΕΛΙΩΝ


Η ανάμιξη μελιών από διαφορετικές χώρες απαιτεί ανθρώπινη παρέμβαση στο φυσικό προϊόν της μέλισσας γι’ αυτό και θεωρείται από την ίδια την ΕΕ ως ένα μεταποιημένο και υποβαθμισμένο προϊόν συγκριτικά με το φυσικό μέλι της μέλισσας που αποτελεί πρωτογενές προϊόν. Το εισαγόμενο αυτό "μέλι" στερείται κάθε βιολογικής και θρεπτικής αξίας.
Οι διακινητές του «μαγειρευμένου» αυτού μελιού, ενώ είναι αναγκασμένοι από τη νομοθεσία (Καν. 1169/2011) να αναγράψουν τις χώρες τρύγου ξεχωριστά και όχι ανάμεσα σε άλλες πληροφορίες ώστε οι καταναλωτές να πληροφορούνται άμεσα την προέλευσή του. σκόπιμα και κατά παράβαση του κανονισμού της ΕΕ, τοποθετούν την ένδειξη των χωρών τρύγου ανάμεσα σε άλλο κείμενο ή εικόνα ή άλλο παρεμβαλλόμενο στοιχείο με ψιλά γράμματα στη πίσω ετικέτα. Η ετικέτα αυτή είναι παραπλανητική και στόχο έχει να ξεγελάσει τον καταναλωτή για την προέλευση και την ποιότητα του μελιού.
Παραθέτω φωτογραφίες εισαγόμενων μελιών που βρίσκονται στα ράφια των σούπερμάρκετ και που θα έπρεπε να αποσυρθούν άμεσα ως παραπλανητικά.
(ΒΛΕΠΕ ΕΠΑΝΩ ΦΩΤΟ)
Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε ένα σουπερμάρκετ κοιτάξτε προσεκτικά τις ετικέτες των μελιών. Όταν είναι ελληνικά αναγράφουν με ευδιάκριτα και μεγάλα γράμματα ότι είναι ελληνικό ή παράγεται στην Ελλάδα. Προτιμήστε το ελληνικό και ας είναι ακριβότερο, εάν θέλετε πραγματικό αυθεντικό μέλι με υψηλή θρεπτική και βιολογική αξία.

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas