Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ


Mε τον νεότερο μελισσοκόμο της χώρας συναντήθηκε ο Υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης Σ. Κελέτσης
29-12-2023

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον νεότερο μελισσοκόμο της χώρας είχε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Κελέτσης, βρισκόμενος στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τον Έβρο, τις ημέρες των εορτών.

Ο υφυπουργός επισκέφθηκε τον 14χρονο μελισσοκόμο Δημοσθένη Σαρσάκη που ζει στο Διδυμότειχο και έχει ήδη αποφασίσει ότι θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μελισσοκομία, είδε από κοντά τον τρόπο που φροντίζει τα μελίσσια του και συζήτησε μαζί του, διαπιστώνοντας τον ενθουσιασμό και την αγάπη του νέου μελισσοκόμου για τη μελισσοκομία.

Ο έφηβος Δημοσθένης μίλησε στον κ.Κελέτση για τα 15 μελίσσια που διατηρεί και από τα οποία έχει ήδη παραγωγή. Φέτος μάλιστα, έβγαλε 70 κιλά μέλι, το οποίο φέρει το όνομα "Μελισθένης".
«Νιώθω ιδιαίτερη χαρά και αισιοδοξία για το μέλλον της πατρίδας μας αλλά και για το μέλλον του πρωτογενούς τομέα, όταν συναντώ εφήβους όπως ο Δημοσθένης που ζει στο ακριτικό Διδυμότειχο και με περισσή φροντίδα και μεράκι έχει στραφεί προς τη μελισσοκομία. Χρειαζόμαστε νέους ανθρώπους, με φρέσκες ιδέες και τη δική τους "ανοιχτή" ματιά για το μέλλον», τόνισε ο υφυπουργός κ.Σταύρος Κελέτσης.

Ο κ. Κελέτσης στο κλείσιμο της συνάντησης χάρισε στον έφηβο Δημοσθένη μια στολή μελισσοκόμου και ένα καπνιστήρι - που αποτελεί απαραίτητο εργαλείο για τον μελισσοκόμο- και του ευχήθηκε να συνεχίσει με τον ίδιο ενθουσιασμό και διάθεση να κάνει αυτό που αγαπά.

Ο 15χρονος Δημοσθένης ευχαρίστησε τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προσφέροντάς του ένα βάζο μέλι από την παραγωγή του. 

Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas