Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΣΤΑ ΥΨΗ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΜΕΛΙΟΥ - ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ!!!


Η παραγωγή μελιού είναι από τις χαμηλότερες των τελευταίων δεκαετιών

Μειωμένη καταγράφεται η φετινή παραγωγή μελιού οδηγώντας τους παραγωγούς σε απόγνωση και την τιμή του στα ύψη.

Ως τη χειρότερη, χαρακτηρίζουν τη φετινή χρονιά οι μελισσοκόμοι της χώρας καθώς λόγω κλιματικής αλλαγής καταγράφεται μειωμένη παραγωγή μελιού. Κάποιοι μελισσοκόμοι λένε ότι έχουν χάσει το 50% των μελισσών και αυτό έχει σχέση και με τις καιρικές συνθήκες καθώς τα μελίσσια επλήγησαν και από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Η αύξηση που έχει γίνει στο μέλι είναι περίπου στο 1 ευρώ για τον καταναλωτή με τους παραγωγούς την ίδια ώρα να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο κόστος παραγωγής.

Η παραγωγή μελιού είναι από τις χαμηλότερες των τελευταίων δεκαετιών

«Το κόστος παραγωγής έχει ανέβει πάρα πολύ και γενικά τα τελευταία χρόνια αναγκαζόμαστε να κάνουμε δύο και τρεις δουλειές για να ταΐσουμε τις οικογένειές μας», ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό ο μελισσοκόμος Βαλάντης Γκραμπόβας.

«Δε βοηθάει καθόλου η πολιτεία. Κάθε καλοκαίρι λόγω ξηρασίας και τον έντονων καιρικών φαινομένων μας έχουν απαγορεύσει να μπούμε μέσα στο δάσος, την ώρα που η μεγαλύτερη παραγωγή του μελισσοκόμου είναι από το πευκόμελο», είπε από την πλευρά του ο Κώστας Καραπουλουτίδης ο οποίος διαγράφηκε με δική του πρωτοβουλία από τον μελισσοκομικό σύλλογο.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις για τις ζημιές που έχουν γίνει για τον οργανισμό στη Θεσσαλία χάθηκαν 112.000 Μελίσσια, ενώ στον Έβρο 2.500.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ



Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas