Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΜΕΛΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ: ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΕΣ


Το μέλι δεν είναι μόνο ένα πολύ νόστιμο, αλλά και ένα χρήσιμο προϊόν. Μετά από όλα, δεν είναι καθόλου τα καλλυντικά προϊόντα και τα φάρμακα που παράγονται μαζί του. Ακόμη και στην αρχαιότητα αυτό το συστατικό χρησιμοποιήθηκε για τη θεραπεία διαφόρων ασθενειών. Όπως είναι γνωστό, η Avicenna συνέστησε τη χρήση μελιού για τα μάτια ως αντιφλεγμονώδες φάρμακο μαζί με το χυμό φυτών όπως τριφύλλι, κρεμμύδια, αλόη και σιτάρι.

Ιδιότητες νερού με μέλι
 
Εάν έχετε μια φλεγμονώδη διαδικασία στο εξωτερικό ή τον κερατοειδή χιτώνα των ματιών (επιπεφυκίτιδα, κερατίτιδα), καθώς και έλκος του κερατοειδούς, τότε οι ειδικοί συνιστούν τη χρήση λοσιόν που παρασκευάζονται από το διάλυμα του παρουσιαζόμενου προϊόντος.

Το μέλι, αραιωμένο στο νερό, είναι ένα μοναδικό λαϊκό φάρμακο που βοηθά να απαλλαγούμε από ένα άτομο από πολλές ασθένειες, καθώς και να αποτρέψουμε την εμφάνιση νέων. Αυτή η λύση χρησιμοποιείται καλύτερα το πρωί και το βράδυ. Η θερμοκρασία του νερού μελιού πρέπει να είναι άνετη για κατανάλωση. Αυτό το ποτό βοηθά να αντιμετωπίσετε γρήγορα το πρήξιμο, εκφορτώνοντας τα νεφρά σας.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το νερό με μέλι χρησιμοποιείται ενεργά για να απαλλαγούμε από το άγχος, την κατάθλιψη, τη θεραπεία των διαταραχών της πεπτικής διαδικασίας και την αποκατάσταση του ανθρώπινου ενεργειακού πεδίου. Επιπλέον, ένα φρέσκο ​​παρασκευασμένο διάλυμα βοηθά στην εξάλειψη των παρασίτων (σκουλήκια, λάμπλια, κλπ.), Μυκητιασικών και ιογενών ασθενειών, ασθένειες του παχέος εντέρου, ενούρηση των παιδιών, δυσβολία, χρόνια μύτη και βρογχίτιδα.

Μεταξύ άλλων, μια λύση μελιού για τα μάτια χρησιμοποιείται στη λαϊκή ιατρική για τη θεραπεία μιας ποικιλίας ανωμαλιών που σχετίζονται με τα αντιπροσωπευτικά όργανα. Πώς να το κάνετε αυτό, εξετάστε παρακάτω.

Μέλι για θεραπεία ματιών, ή Πώς να ετοιμάσετε ένα θεραπευτικό υγρό



Αυτή η συνταγή ήταν δημοφιλής στην αρχαία Ινδία. Πρέπει να σημειωθεί ότι η λύση για θεραπεία οφθαλμών παρασκευάζεται αρκετά εύκολα. Για να γίνει αυτό, πρέπει να πάρετε ένα κουτάλι επιδόρπιο γλυκό προϊόν (καλύτερα από το Μάιο), το βάζουμε σε ένα πολύπλευρο ποτήρι και το ρίχνουμε με καθαρό νερό. Όταν το συστατικό διαλύεται τελείως, το υγρό πρέπει να χύνεται σε εμαγιέ δοχεία και στη συνέχεια να βράζεται σε χαμηλή φωτιά για όχι περισσότερο από 2 λεπτά (διαφορετικά η αποτελεσματικότητα του παράγοντα θα μειωθεί).

Μετά τις εκτελούμενες ενέργειες το γλυκό νερό πρέπει να ψύχεται, να βρέχεται στα μαξιλάρια του βαμβακιού και να τα συνδέει στα μάτια. Για να διατηρήσετε τέτοιες λοσιόν είναι επιθυμητό περίπου 15-20 λεπτά, και να επαναλάβετε - δύο φορές την ημέρα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι διαδικασίες αυτές εκτελούνται καλύτερα πριν από τον ύπνο και νωρίς το πρωί. Με την ευκαιρία, το ίδιο μέλι υγρό μπορεί να στάξει σε κάθε μάτι σε ποσότητα 2 σταγόνες. Αυτή η μέθοδος είναι αρκετά καλή για ερυθρότητα των πρωτεϊνών.

Εξαλείψτε την κόπωση, τη βαρύτητα και τον πόνο στα μάτια
 
Το μέλι για τα μάτια με τέτοια συμπτώματα βοηθά πολύ αποτελεσματικά. Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο να προετοιμαστεί ια ιατρική λύση εκ των προτέρων. Λαμβάνετε 10 σταγόνες αποσταγμένου ή πηγμένου νερού και στη συνέχεια προσθέτετε σε αυτό μια σταγόνα φυσικού υγρού μελιού και ανακατέψτε καλά. Το έτοιμο υγρό θα πρέπει να ενσταλάσσεται στο μάτι μία φορά την ημέρα (το πρωί). Αυτή η μέθοδος απομακρύνει την κόπωση, τη βαρύτητα και τον πόνο. Διάρκεια θεραπείας - 2 εβδομάδες. Μετά από αυτό, συνιστάται να ξεκουραστείτε για 7 ημέρες και στη συνέχεια να επαναλάβετε τη θεραπεία.

Αποκατάσταση για αυξημένη πίεση κεφαλής
 
Το μέλι για τα μάτια μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για τη θεραπεία αυτών των οργάνων και την ανακούφιση από την κόπωση, αλλά και για την ομαλοποίηση της πίεσης των ματιών. Εάν αυξάνεται, μπορείτε να προετοιμάσετε την ακόλουθη λύση: πρέπει να πάρετε έξι μέρη απεσταγμένου νερού και τρία μέρη ασβέστου μέλι. Με ανάμειξη και των δύο συστατικών, θα πάρετε ένα γλυκό θεραπευτικό υγρό, το οποίο πρέπει να στάζει σε κάθε μάτι μία φορά σε ποσότητα μιας σταγόνας. Η διάρκεια αυτής της θεραπείας πρέπει να είναι περίπου 10 ημέρες. Αυτή η διαδικασία γίνεται καλύτερα πριν από τον ύπνο.




Μετά το πρώτο στάδιο της θεραπείας, η συγκέντρωση του διαλύματος πρέπει να αυξηθεί. Έτσι, είναι απαραίτητο να ληφθούν τέσσερα μέρη νερού και ένα μέρος του μελιού. Με αυτό το εργαλείο, η θεραπεία πρέπει να συνεχιστεί για 10 ημέρες. Στο μέλλον συνιστάται να κάνετε μια λύση στις αναλογίες 1: 1, 1: 2 και 1: 3. Στις τελευταίες 10 ημέρες, το μέλι για τα μάτια θα πρέπει να χρησιμοποιείται στην καθαρή του μορφή, μία σταγόνα. Αν το γλυκό προϊόν πυκνώσει, θα πρέπει να λιώσει σε ένα λουτρό νερού και στη συνέχεια να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτή η μέθοδος είναι γνωστή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι πολύ αποτελεσματική και γρήγορη ομαλοποιεί την πίεση των ματιών.

Θεραπεία καταρράκτη
 
Παραδόξως, οι καταρράκτες μπορούν επίσης να υποβληθούν σε επεξεργασία με νερό μελιού. Για να δημιουργήσετε ένα τέτοιο υγρό θεραπείας, πρέπει να πάρετε καθαρή φυσική μέλισσα και στη συνέχεια να το αναμίξετε με απεσταγμένο νερό σε αναλογία 1: 3. Μετά από αυτό, το προκύπτον διάλυμα πρέπει να φιλτραριστεί και να τοποθετηθεί σε ψυγείο, όπου είναι επιθυμητό αποθηκεύστε το μέχρι να το χρησιμοποιήσετε. Για να στάξει ο παράγοντας σε κάθε μάτι, είναι επιθυμητό σε 2 σταγόνες πριν από ένα όνειρο και νωρίς το πρωί. Η θεραπεία αυτή συνιστάται για 12 μήνες χωρίς διακοπή.

 
Εάν ο καταρράκτης βρίσκεται στο αρχικό στάδιο της ανάπτυξής του, τότε μπορεί να θεραπευθεί με την ακόλουθη συνταγή: είναι απαραίτητο να πάρει ένα μεγάλο μήλο (είναι επιθυμητό να κοπεί πρόσφατα), να κόψει την κορυφή, να αφαιρέσει το μεσαίο τμήμα και χύστε το φυσικό μέλι ασβέστου. Μετά από αυτό, ένα είδος "γυαλιού" πρέπει να κλείσει και να επιμείνει για 3 ημέρες. Μετά τον καθορισμένο χρόνο, ο σχηματισμένος χυμός πρέπει να αποστραγγιστεί σε γυάλινη φιάλη και να στάξει το πρωί και το βράδυ σε ποσότητα 2 σταγόνων. Η πορεία της θεραπείας πρέπει να είναι περίπου 15 ημέρες. Πρέπει να σημειωθεί ότι ένα μήλο με μέλι για τα μάτια είναι ένα αποτελεσματικό και αποδεδειγμένο εργαλείο που αντιμετωπίζει τους καταρράκτες και αποτρέπει την περαιτέρω ανάπτυξη της νόσου.

Θεραπεία του γλαυκώματος
 
Για τη θεραπεία της παρουσιαζόμενης ασθένειας, η ακόλουθη συνταγή θα βοηθήσει: είναι απαραίτητο να συμπιεστεί ο χυμός από το γρασίδι του οσφυϊκού λίπους και στη συνέχεια να αναμιχθεί με μέλι σε ίσες αναλογίες. Πάρτε το προκύπτον υγρό πρέπει να είναι μέσα από ένα κουτάλι επιδόρπιο πριν τρώτε δύο φορές την ημέρα. Σε αυτή την περίπτωση, το φάρμακο πρέπει να πλυθεί με ζεστό γάλα.

Αντιμετώπιση των επώδυνων βλεφάρων
 
Εάν υποφέρετε συνεχώς από τα φλεγμονώδη βλέφαρα, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μέλι για το δέρμα γύρω από τα μάτια. Για να γίνει αυτό, πάρτε 200 ml απεσταγμένου νερού, λίγα λουλούδια γεράνι, ένα κουτάλι μελιού επιδόρπιο και στη συνέχεια τα βάζετε σε ένα μπολ, ανακινείτε και αφήνετε για μια ημέρα σε θερμοκρασία δωματίου. Στο τέλος του χρόνου, η λύση πρέπει να στραγγίξει και να πλύνει τα φλεγμονώδη βλέφαρα πριν πάει για ύπνο για μια εβδομάδα.

Αποκατάσταση της όρασης
 
Για τη βελτίωση της όρασης και την πρόληψη των οφθαλμικών παθήσεων, το μέλι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί. Συντάσσεται πολύ εύκολα. Για να γίνει αυτό, σε 200 ml απεσταγμένου νερού βάλτε μια μεγάλη κουταλιά μέλι και ανακατέψτε καλά μέχρι την πλήρη διάλυση του γλυκού προϊόντος. Πίνετε το προκύπτον διάλυμα πρέπει να είναι μια νύχτα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι αυτό το νερό μπορεί να πλυθεί με μάτια όταν εμφανιστεί φλεγμονή. Επιπλέον, εάν υπάρχει ένα αγκάθι στα μάτια σας, τότε η ακόλουθη λύση μπορεί εύκολα να το αντιμετωπίσει: πιέστε το χυμό από μια μικρή κεφαλή κρεμμυδιών και στη συνέχεια ανακατέψτε με ένα ποτήρι απεσταγμένο νερό και ένα κουτάλι επιδόρπιο μέλι ασβέστου. Θυμίστε τα μάτια σας με ένα τέτοιο υγρό κατά προτίμηση δύο φορές την ημέρα έως ότου ολοκληρωθεί η ανάρρωση.

Αντιμετωπίζουμε κερατίτιδα, επιπεφυκίτιδα και έλκος του κερατοειδούς
Για τέτοιες ασθένειες, χρησιμοποιείται ενεργά αλόη με μέλι. Για τα μάτια, αυτό δεν είναι μόνο ένας θεραπευτικός συνδυασμός, αλλά και ένα θρεπτικό συστατικό, το οποίο δίνει πολύ γρήγορα θετικό αποτέλεσμα.

Προκειμένου να παρασκευαστεί μια θεραπευτική λύση για την καταπολέμηση της κερατίτιδας, της επιπεφυκίτιδας και του έλκους του κερατοειδούς, είναι απαραίτητο να κόψετε ένα ζευγάρι φύλλα μιας αλόης ηλικίας ενός ή δύο ετών και στη συνέχεια το τοποθετήσετε σε μια σακούλα και αφήστε το στο ψυγείο για μερικές μέρες. Μετά από μια πάροδο του χρόνου, το φυτό πρέπει να πλυθεί σε ένα κουκούλι και να πιεστεί από το χυμό, χρησιμοποιώντας γάζα. Στο προκύπτον υγρό, πρέπει να προσθέσετε μια μικρή κουταλιά υγρού μελιού και το ανακατέψτε καλά. Αυτή η λύση θα πρέπει να ενσταλάσσεται στο μάτι 1 ή 2 σταγόνες τρεις φορές την ημέρα. Όσοι έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ ένα τέτοιο εργαλείο, σημειώνουν ένα γρήγορο και αποτελεσματικό αποτέλεσμα. Και δεν είναι τυχαίο. Μετά από όλα, η αλόη και το μέλι για τα μάτια (οι κριτικές σχετικά με αυτά είναι πάντα μόνο θετικά) έχουν μια σειρά τεράστιων ποσοτήτων χρήσιμων ουσιών, οι οποίες σε συνδυασμό μεταξύ τους μπορούν να εξαλείψουν οποιεσδήποτε φλεγμονώδεις αντιδράσεις. Παρεμπιπτόντως, το διάλυμα που παρασκευάζεται σύμφωνα με την περιγραφείσα συνταγή είναι επίσης κατάλληλο για θεραπεία καταρράκτη.

Παλεύουμε με τις ρυτίδες

Το μέλι για το δέρμα γύρω από τα μάτια αποτελεσματικά και γρήγορα εξομαλύνει όλες τις μιμικές και ηλικιακές ρυτίδες. Δεν είναι καθόλου ότι ένα τέτοιο προϊόν χρησιμοποιείται ενεργά από τις εταιρείες καλλυντικών για την παραγωγή διαφόρων κρέμες και μάσκες. Αλλά για την αναζωογόνηση του προσώπου, δεν υπάρχει ανάγκη αγοράς χρημάτων στα καταστήματα. Μετά από όλα, μπορείτε να τα μαγειρέψετε στο σπίτι. Για να το κάνετε αυτό, πάρτε δύο μεγάλα κουτάκια φρέσκου μέλιτος και, στη συνέχεια, ανακατέψτε το με την ίδια ποσότητα χαλκού Herculean νιφάδες. Η προκύπτουσα μάζα πρέπει να εφαρμόζεται προσεκτικά στην περιοχή των βλεφάρων και να διατηρείται για περίπου 16 λεπτά.
Η μάσκα που παρουσιάζεται με μέλι για τα μάτια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το πρόσωπο. Επιπλέον, ανάλογα με τον τύπο του δέρματος, επιτρέπεται να προστεθούν στο αναμεμειγμένο μίγμα αρκετές σταγόνες ελαιολάδου, ξινή κρέμα, χυμός αλόης και άλλα συστατικά.

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas