Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ

Οι μελισσοκόμοι διαμαρτύρονται για το υψηλό κόστος παραγωγής και τις ελληνοποιήσεις μελιών, τις οποίες χαρακτηρίζουν παράνομες

Μηχανοκίνητη πορεία πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης οι μελισσοκόμοι των Ιωαννίνων. Οι μελισσοκόμοι οι οποίοι στο Νομό Ιωαννίνων ανέρχονται σε 600, συγκεντρώθηκαν στο Γιαννιώτικο Σαλόνι και προχώρησαν σε μηχανοκίνητη πορεία που κατέληξε στην Περιφέρεια Ηπείρου, διαμαρτυρόμενοι για το υψηλό κόστος παραγωγής και τις ελληνοποιήσεις μελιών, τις οποίες χαρακτηρίζουν παράνομες.

Σύμφωνα με τους μελισσοκόμους ασφυκτιούν από το υψηλό κόστος παραγωγής, καθώς το δικό τους ποιοτικό προϊόν δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τις τιμές του μελιού που πωλείται στα super market και γενικότερα στην αγορά.

Ζητούν έκτακτη οικονομική ενίσχυση του κλάδου για την αντιμετώπιση της υπεραύξησης του κόστους παραγωγής, ελέγχους για να σταματήσει η ελληνοποίηση προϊόντων, ελληνικό σήμα για τους παραγωγούς, αγροτικό πετρέλαιο και άλλα.

«Ζητάμε μέτρα υποστήριξης από την κυβέρνηση», τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας Αναστάσιος Ποντίκης, ο οποίος επισημαίνει τα αιτήματα των μελισσοκόμων προς το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Απαιτούμε την έκτακτη οικονομική ενίσχυση του κλάδου, να σταματήσουν οι ελληνοποιήσεις με εισαγόμενα και επικίνδυνα για την υγεία μέλια, το ελληνικό σήμα στον Έλληνα παραγωγό και οι μελισσοκόμοι να δικαιούνται αγροτικό πετρέλαιο.
ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΩΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΕΛΛΛΑΔΟΣ






 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas