Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΕΥΚΑΛΥΠΤΟΣ ΜΕΛΙΟΝΤΟΡΑ (MELLIODORA) ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ

Κατηγορία: Αειθαλή

Περιγραφή

Eucalyptus meliodora


Το είδος αυτό από τη Ξένη Βιβλιογραφία χαρακτηρίζεται σαν «το καλύτερο μελισσοκομικό φυτό του Κόσμου». Ανθοφορεί ολόκληρο το χρόνο, τα άνθη του έχουν ωραίο άρωμα και άφθονο νέκταρ. Το μέλι που προέρχεται είναι αρίστης ποιότητας, ανοικτού χρώματος, πολύ πυκνό και με ωραίο άρωμα.

Δεν παράγει πολύ γύρη γι’ αυτό η συγκαλλιέργεια με τον Ευκάλυπτο Sideroxylon θεωρείται ιδανική.

Πολύ καλλωπιστικό με πολλούς αλλά λεπτούς και μεγάλου μήκους κλώνους που κρέμονται προς τα κάτω και φέρουν πολλά, μικρά λογχοειδή φύλλα και άφθονα άνθη.

ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

KAI ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

Πηγή: www.dpi.nsw.gov.au

                   ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ο Ευκάλυπτος Melliodora  είναι μεσαίου μεγέθους δέντρο, με σκληρό, βαρύ και εξαιρετικά ανθεκτικό ξύλο. Περιστασιακά αναπτύσσεται αρκετά ψηλά, με 15-30 μέτρα ύψος και έως 1 μέτρο διάμετρο στο ύψος του στήθους. Το φύλλωμα του είναι αρκετά μεγάλο και αναπτύσσεται ομοιόμορφα. Τα ενήλικα φύλλα έχουν λογχοειδή σχήμα και γκριζοπράσινο χρώμα. Από την άλλη, τα νεανικά φύλλα είναι συνήθως και αυτά γκριζοπράσινα αλλά με ωοειδή σχήμα. Ο Ευκάλυπτος Μelliodora είναι ένα πολυετές είδος με αργό έως μέτριο ρυθμό ανάπτυξης. Αναπτύσσει ένα ξυλώδες εξόγκωμα το οποίο του επιτρέπει να αναβλαστάνει. Ο Ευκάλυπτος Melliodora θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους παραγωγούς μελιού στο γένος του ευκαλύπτου.

Τα λουλούδια του Ευκάλυπτου Melliodora είναι λευκά ή κρεμ, με έντονο άρωμα μελιού και βρίσκονται σε 7 συστάδες. Η περίοδος ανθοφορίας ποικίλλει καθώς σημαντικό παράγοντα παίζουν η τοποθεσία, το ύψος και η εποχή. Σε ορισμένες περιόδους μπορεί να υπάρξει μιαβαριάανθοφορία σε μια συγκεκριμένη περιοχή και σε άλλες περιόδους μόνο τα δέντρα που δεν ανθοφόρησαν το προηγούμενο έτος θα ανθίσουν. Οι λόγοι για αυτές τις διαφορές στην ανθοφορία του Ευκάλυπτου Melliodora σχετίζονται κυρίως με την βροχόπτωση και άλλες κλιματικές συνθήκες.

Οι καρποί του Ευκάλυπτου Melliodora έχουν σχήμα σφαιρικό μικρής ξυλοειδούς κάψουλας με μέγεθος 4-7 mm. Υπάρχουν περίπου 360-530 βιώσιμοι σπόροι/gr. H συλλογή των σπόρων είναι πιθανή καθόλη την διάρκεια του έτους. Αναγεννιέται πολύ καλά μετά από πυρκαγιά και αναπτύσσεται ραγδαία μετά από κάθε κοπή. Τέλος, ανέχεται τους κρύους χειμώνες και τα πολύ ζεστά καλοκαίρια. Ο Ευκάλυπτος Melliodora, αντέχει την ξηρασία και τον πάγο, αλλά η ανάπτυξη του επιβραδύνεται σημαντικά στις κρύες περιοχές.

·      Ο Ευκάλυπτος Μelliodora παράγει υψηλής και άριστης ποιότητας μέλι και στην Αυστραλία θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα δέντρα για την παραγωγή μελιού υψηλής ποιότητας αν και οι κυψέλες τείνουν να μην είναι πολύ παραγωγικές λόγω της χαμηλής απόδοσης σε γύρη. Το μέλι του ανοικτού χρώματος, πολύ πυκνό και με ωραίο άρωμα.

·      Ο Ευκάλυπτος Μelliodora είναι εξαιρετικό δέντρο για σκιά και φυσικό καταφύγιο, αν και αναπτύσσετε αργά. Προσφέρει ένα εξαιρετικό βιότοπο άγριας ζωής και τα πλούσια σε νέκταρ λουλούδια του παρέχουν μια πολύτιμη πηγή τροφής.

·      Ο Ευκάλυπτος Μelliodora χρησιμοποιείται για βαριές κατασκευές και δίνει εξαιρετικά καυσόξυλα.




 






 

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas