Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

19 ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΤΕΣΤΟΤΕΡΟΝΗ ΣΑΣ!!!



Η τεστοστερόνη ενός άνδρα αρχίζει να μειώνεται από την ηλικία των 30 ετών και συνεχίζει να φθίνει με τον καιρό, προκαλώντας προβλήματα όπως η απώλεια της λίμπιντο, στυτικές δυσλειτουργίες, προβλήματα διάθεσης, συγκέντρωσης και μνήμης. Δώστε στον ανδρισμό σας μία γερή ώθηση με τις τροφές- φυσικά ενισχυτικά της τεστοστερόνης  που ακολουθούν.

1. ΜΕΛΙ   

Γνωστό ως "το φάρμακο της φύσης", το μέλι περιέχει βόριο, ένα μεταλλικό στοιχείο το οποίο συνδέεται με τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης και το νιτρικό οξύ, το οποίο διανοίγει τις αρτηρίες και βελτιώνει τη στύση.

2. ΛΑΧΑΝΟ

Πλήρες βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων, το λάχανο περιέχει ινδόλη 3- καρβινόλη, η οποία μειώνει τα επίπεδα της "θηλυκής" οιστρογόνου ορμόνης, ενισχύοντας την τεστροστερόνη.

3. ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

Γνωστό αφροδισιακό, το σπαράγγι περιέχει φολικό οξύ, κάλιο και βιταμίνη Ε-όλα βασικά για την παραγωγή και άρα αύξηση τεστοστερόνης.

4. ΣΚΟΡΔΟ

Η ένωση αλλισίνης η οποία υπάρχει στο σκόρδο μειώνει τα επίπεδα της "ορμόνης του στρες", της κορτιζόλης, επιτρέποντας επίσης στην τεστοστερόνη να δράσει. Για καλύτερα αποτελέσματα προτιμείστε το ωμό.  

5. ΑΥΓΑ

Τα κορσμένα λίπη, τα Ωμέγα-3, η βιταμίνη D, η χολιστερόλη και η πρωτεϊνη των αυγών είναι βασικά για την αύξηση τεστοστερόνης.

6. ΜΠΑΝΑΝΕΣ

Το ένζυμο βρομελίνης που περιέχουν οι μπανάνες βοηθά στην αύξηση των επιπέδων τεστοστερόνης. Και όχι μόνο: οι μπανάνες προσφέρουν ενέργεια που απελευθερώνεται σιγά-σιγά (τι καλύτερο για μία ατέλειωτη νύχτα πάθους;).

7. ΚΑΡΠΟΥΖΙ

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου Texas A&M ανακάλυψαν ότι τα καρπούζια περιέχουν ένα αμινοξύ το οποίο ονομάζεται κιτρουλίνη, το οποίο στο σώμα μετατρέπεται σε αργινίνη. Το αποτέλεσμα; Αύξηση της ροής του αίματος, που μετατράπει το εύγευστο αυτό φρούτο σε...φυσικό Βιάγκρα.  

8. ΠΙΠΕΡΟΡΙΖΑ

Μελέτη του 2002 του Ulsan College of Medicine κατέδειξε ότι το κορεατικό κόκκινο τζίνσενγκ βοηθούσε εώς και κατά 60% του ασθενείς που αντιμετώπιζαν προβλήματα στυτικής λειτουργίας.

9. ΑΜΥΓΔΑΛΑ

Μία μόλις χούφτα από τους εν λόγω ξηρούς καρπούς ενισχύουν τηνν ερωτική διάθεση τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών και αυτό γιατί περιέχουν πλούσεις ποσότητες υδραργύρου, φυσικού ενισχυτικού της τεστοστερόνης και της λίμπιντο.  

 10. ΜΥΔΙΑ

Ο ψευδάργυρος είναι βασικός για την παραγωγή τεστοστερόνης- και τα μύδια είναι μακράν η καλύτερη πηγή του συγκεκριμένου μεταλλικού στοιχείου. Δεν σας αρέσουν τα μύδια; Το τυρί, και ειδικά η ρικόττα, ελιναι επίσης καλές πηγές.

11. ΧΥΛΟΣ ΒΡΩΜΗΣ

Η βρώμη αποτελεί πράγματι ένα "δυνατό" κοκτέιλ ψευδαργύρου, L- αργινίνης και βιταμινών Β- όλα ενισχυτικά της σεξουαλικής επίδοσης και τεστοστερονης.

12. ΛΕΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ

Μειώνουν την ορμόνη του στρες, την κορτιζόλη και περιέχουν βιταμίνη Α, βασική για την παραγωγή τεστοστερόνης.

13. ΣΠΑΝΑΚΙ

Τα φύλλα του μειώνουν αποδεδειγμένα τα επίπεδα οιστρογόνων, ενώ είναι πλούσια σε μαγνήσιο και βιταμίνες C και Ε- όλες βασικές για την τεστοστερόνη.  

 14. ΣΤΑΦΥΛΙΑ

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Hong Kong, ένα τσαμπί κόκκινα σταφύλια την ημέρα μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα τεστοστερόνης και να βελτιώσει το σπέρμα.

15. ΑΓΡΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ

Εκτος του ότι περιέχει υψηλές ποσότητες μαγνησίου, βιταμίνης Β και Ωμέγα-3 για την υγιή παραγωγή τεστοστερόνης, ερευνητές του Πανεπιστημίου AGraz Medical University της Αυστρίας βρήκαν ότι ο σολωμός μειώνει τα επίπεδα γεννητικών ορμονών ( Sex Hormone Binding Globulin- SHBG) οι οποίες απενεργοποιούν την τεστοστερόνη.

16. ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Αμερικανοί ερευνητές του Πανεπιστημίου Penn State University βρήκαν ότι οι άνδες με υψηλότερη πρόσληψη μονοακόρεστων λιπαρών- τα οποία βρίσκονται σε τροφές όπως το αβοκάντο, οι ξηροί καρποί κλπ- είχαν λιγότερη κακή χολιστερίνη και περισσότερη τεστοστερόνη.

17. ΤΟΝΟΣ

Η βιταμίνη D μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση των επιπέδων τεστοστερόνης έως και 90%, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Graz Medical University της Αυστρίας. Η εν λόγω βιταμίνη είναι απαραίτητη για σπέρμα.

18. ΡΟΔΙ

Σύμφωνα με μελέτη στο περιοδικό International Journal of Impotence Research το 47% ανδρών οι οποίο έπασχαν από ανικανότητα είδαν βελτίωση μετά την κατανάλωση ενός ποτηριού από χυμό ροδιού την ημέρα. 

19. ΚΡΕΑΣ

Μία δίαιτα που δεν περιέχει καθόλου κρέας δεν αυξάνει την τεστοστερόνη. Προσοχή ωστόσο στην ποσότητα κρέατος που καταναλώνετε: σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου της Γιουτα μία δίαιτα υψηλής περιεκτικότητας κορεσμένων λιπών μπορεί επίσης να κάνει τα επίπεδα τεστοστερόνης να "βουλιάξουν". 

Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas