Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΠΟΣΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ;


Μπορεί αρχικά να ακούγεται παράξενο αλλά είναι προφανές πως κάθε άνθρωπος αντιλαμβάνεται διαφορετικά τα χρώματα που βλέπει.

Για παράδειγμα, πολλοί μπορούν να καταλάβουν τη διαφορά ανάμεσα στο κίτρινο του λεμονιού και το καναρινί ενώ άλλοι το θεωρούν απλά κίτρινο.

Στην πραγματικότητα όλα εξαρτώνται από το πόσους χρωματικούς υποδοχείς και κώνους έχουν τα μάτια μας. Η καθηγήτρια Diana Derval, δημοσίευσε ένα πολύ ενδιαφέρον τεστ ώστε να μάθετε πόσους κώνους έχετε.

Για να μάθετε απλά μετρήστε πόσα χρώματα μπορείτε να δείτε σε αυτό το φάσμα.



Πόσα χρώματα βλέπετε;

Αν δείτε λιγότερα από 20 χρώματα : Σύμφωνα με τη Derval, είστε διχρωματικοί και έχετε μόνο δυο κώνους στα μάτια σας. Το 25% του πληθυσμού είναι επίσης διχρωματικοί όπως και τα σκυλιά. Συνήθως αυτοί οι άνθρωποι έχουν την τάση να φορούν μαύρα, μπεζ και μπλε ρούχα.

Αν δείτε 20 ως 32 διαφορετικά χρώματα : Είστε τριχρωματικοί, δηλαδή έχετε τρεις τύπους κώνων στα μάτια σας στη μοβ, μπλε, πράσινη και κόκκινη περιοχή. Άνθρωποι σαν εσάς μπορούν να εκτιμήσουν και να απολαύσουν τα διαφορετικά χρώματα. Περίπου 50 % των ανθρώπων ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.

Αν δείτε 32 ως 39 διαφορετικά χρώματα :  Όπως και οι μέλισσες είστε τετραχρωματικοί με 4 τύπους κώνων στα μάτια σας. Σας ενοχλεί το κίτρινο χρώμα και ανήκετε στο ποσοστό του 25%.

Αν είδατε περισσότερα από 39 ξεχωριστά χρώματα: Καλύτερα να μετρήσετε και πάλι καθώς υπάρχουν μόνο 39 χρώματα και κατά πάσα πιθανότητα μόνο τα 35 είναι μεταφρασμένα από την οθόνη του υπολογιστή σας.

Εσείς σε ποια κατηγορία ανήκετε;


Οι μέλισσες αντιλαμβάνονται το φως τρεις φορές πιο γρήγορα από τους ανθρώπους και μπορούν να δουν τις υπεριώδεις ακτίνες, τις οποίες δεν μπορούμε να δούμε.

Δηλαδή έτσι βλέπουν:




Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas