Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΝΥΠΩΣΙΑΚΟΥΣ ΗΧΟΥΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ! (ΒΙΝΤΕΟ)


Οι βασίλισσες μέλισσες παράγουν κάποιους περίεργους αλλά και εντυπωσιακούς ήχους όταν βρίσκονται σε συγκεκριμένα στάδια κατά την ανάπτυξη τους.
Αυτοί οι ήχοι μοιάζουν σαν μια συχνή ακολουθία μικρών τόνων δηλαδή ακούγεται ένα “ τιιιτ τιιιτ τιιιτ τιιιτ “ οι οποίοι έχουν περιγραφεί από τους ανθρώπους με διάφορες λέξεις όπως: τραγούδι, κλάμα, κραυγή, κουτσομπολιά κ.α. Ακούστε τον ήχο στο βίντεο που ακολουθεί..



Ουσιαστικά πρόκειται για δονητικά σήματα που μεταφέρουν συγκεκριμένες πληροφορίες όταν κατά την διάρκεια της ζωής τους οι βασίλισσες είναι παρθένες αλλά και γονιμοποιημένες.

Μια παρθένα βασίλισσα μπορεί να παράγει αυτούς τους ήχους πριν βγει από το κελί της όπως επίσης και για λίγο πιο μετά. Οι γονιμοποιημένες βασίλισσες μπορούν να ακουστούν μετά την απελευθέρωσή τους σε μία κυψέλη. Επίσης αυτοί οι ήχοι μπορεί να ακουστούν πριν η και μετά την σμηνουργία.




Οι ήχοι είναι πιο συχνοί όταν υπάρχουν περισσότερες από μία βασίλισσες σε μια κυψέλη ή στον χώρο που βρίσκονται. Ίσως και να είναι μια μορφή κραυγής μάχης που αναγγέλλει στις ανταγωνιστικές βασίλισσες και στους εργάτες ότι είναι έτοιμες για πόλεμο!


” Άλλο ένα εντυπωσιακό βίντεο που ακούγεται μια βασίλισσα να παράγει αυτούς τους ήχους κάνοντας τις μέλισσες να μένουν ακίνητες! “

Μπορεί επίσης να είναι ένα μήνυμα με παραλήπτη τις εργάτριες μέλισσες, δείχνοντάς ποια είναι η πιο κατάλληλη γι αυτές.



” Στο βίντεο βλέπουμε μια νέα παρθένα βασίλισσα που μετακινείται στην κυψέλη κάνοντας τον χαρακτηριστικό ήχο και παίρνει μια ανταποδοτική απάντηση από μια άλλη βασίλισσα που βρίσκεται ακόμα στο κελί της. Ο ήχος που παράγει η βασίλισσα μέσα από το βασιλικό κελί ονομάζεται “quacking” ενώ ο διαφορετικός ήχος που παράγεται από την βασίλισσα που περπατάει επάνω στην κηρήθρα ονομάζεται “tooting”.”


Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas