Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΦΡΑΤΗ ΚΡΕΜΑ....ΚΤΥΠΗΜΕΝΟΥ ΜΕΛΙΟΥ (WHIPPED HONEY)


Το ξύλο βγήκε απ’ τον Παράδεισο” δεν έλεγαν οι προηγούμενες από τις δικές μας γενιές; Ε, λοιπόν, ρίξτε στο μέλι σας λίγο… κτύπημα και θα διαπιστώσετε πόσο δίκιο έκρυβε αυτή η κουβέντα. Θα βρεθείτε με ένα καινούργιο υλικό για επάλειψη, στο πρωινό σας, που θα το αγαπήσετε τρελά. Πέραν του ότι θα εκτιμήσετε το πόσο υγιεινό είναι…..
Για φαντασθείτε το Ζεστό ψωμί, λίγο φρέσκο βούτυρο, επάλειψη με κτυπητό μέλι, λίγη κανέλα από επάνω… Δεν ακούγεται στ’ αλήθεια σαν… Παράδεισος;
Έχετε ποτέ σας ακούσει για το “κτυπητό μέλι” (whipped honey);

Το λένε και “Creamed honey”, “spun honey” ή και “churned honey”.
 
 Όχι, ε; 
Και εγώ χρειάσθηκε να “φθάσω” μέχρι ένα μικρό, γραφικό χωριουδάκι στην Κροατία και να “συναντήσω” εκεί την Tamara, κόρη μελισσοκόμων και, μέσω της ιστοσελίδας της “Bite my cake” μια σειρά από ενδιαφέρουσες προτάσεις, ανάμεσα στις οποίες και το “κτυπητό μέλι” της. Ή, όπως το λέει η ίδια στη γλώσσα της, το “Kremasti med” (το “κρεμώδες μέλι”, δηλαδή).

Λίγα μυστικά ακόμα

Ναι, οι μέλισσες το φτιάχνουν το μέλι, εσείς όμως θα το κάνετε κρέμα!!! Είναι 100% φυσικό προϊόν, χωρίς πρόσθετα, χωρίς συντηρητικά, χωρίς χρώματα και αρώματα (πιο φυσικό από αυτό δεν γίνεται). Και μην ανησυχείτε, διατηρείται σε βάθος χρόνου όπως και το μέλι από το οποίο αποτελείται και δεν χάνει ούτε την υφή του αφού, όταν πια κτυπηθεί καλά, θα παραμείνει κρεμώδες και αφράτο διαρκώς!Η διαδικασία, την είδατε, είναι πολύ απλή. Εάν μάλιστα έχετε ένα σταθερό μηχάνημα και δεν χρειάζεται να κρατάτε το mixer με το χέρι, τότε γίνεται παιχνιδάκι. Να το δώσετε στη μικρή σας κόρη που πάει στα προ-προνήπια, να το φτιάξει για δώρο στη δασκάλα της.

Μην το βαρεθείτε, όσο περισσότερο το κτυπήσουμε, ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΡΕΜΩΔΕΣ θα είναι το αποτέλεσμα. Και τόσο πιο σταθερή, για μεγαλύτερο διάστημα, θα είναι η κρέμα σας.

Υλικά
  • 1 μέρος ρευστό μέλι (του τύπου των περισσότερων μελιών του εμπορίου)
  • 1 μέρος κρυσταλλωμένο μέλι (δεν είναι άλλο από τα αγνά μέλια, που κρυσταλλώνουν, πήζουν και θέλουν “σκάψιμο” με το κουτάλι)
Εκτέλεση  
 
20 Minutes

Σε ένα δοχείο ρίχνουμε ίσες ποσότητες από τα δύο είδη μελιού και, με τη βοήθεια ενός ηλεκτρικού mixer (χρησιμοποιούμε το σύρμα που χτυπούμε τα ασπράδια σε μαρέγκα), το ενεργοποιούμε στη χαμηλή-μέτρια ταχύτητα και τα χτυπούμε για τουλάχιστον 20 (!!!) λεπτά. Εάν έχετε μικρό ηλεκτρικό mixer, θυμηθείτε να διακόπτετε το μηχάνημα (3-4 διαλείμματα) για να μην παραζεσταθεί και ανάψει.

Όταν είναι έτοιμο, θα δείτε την υφή του να έχει γίνει κρεμώδης (σαν του κτυπητού αυγού) και το χρώμα του να αλλάζει, να γίνεται παλ, σχεδόν λευκό, το μεταφέρουμε σε ένα βαζάκι που να κλείνει ερμητικά και το διατηρούμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Βρείτε ζεστό ψωμάκι (εναλλακτικά μια τραγανή φρυγανιά), αλείψτε το με λίγο φρέσκο βούτυρο, νέα επάλειψη με το κρεμώδες μέλι, μια τσιμπιά κανέλας από επάνω για το άρωμά της και απολαύστε ένα διαφορετικό πρωινό…

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas