Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Μικρό σκαθάρι κυψέλης (Aethina tumida) και εθνική στρατηγική αντιμετώπισης του (ΒΙΝΤΕΟ - ΜΕΡΟΣ Γ)


Το Μικρό Σκαθάρι της Κυψέλης (Aethina tumida) προέρχεται από τις τροπικές και υποτροπικές περιοχές της Νοτίου Αφρικής. Παρασιτεί στις κυψέλες τρεφόμενο με γύρη, μέλι, κερί και γόνο, τρέφεται όμως και με διάφορα φρούτα. Έχει εξαπλωθεί σε πολλές περιοχές στον κόσμο όπως στην Αυστραλία και την Αμερική, αλλά και στη Βόρεια Αφρική (Αίγυπτο). Στην Ελλάδα δεν έχει αναφερθεί ακόμη η παρουσία του.

Ζώνες Υψηλού Κινδύνου

Για τον επακριβή καθορισμό των ζωνών υψηλού κινδύνου, προϋπόθεση αποτελεί ο προσδιορισμός των σημείων εκείνων που εκτιμώνται ως οι πιθανότερες πύλες εισόδου του μικρού σκαθαριού της κυψέλης στη χώρα. Προς την κατεύθυνση αυτή και λαμβάνοντας υπόψη:
α) τη βιολογία του εντόμου, β) τις κατηγορίες επικίνδυνων φορτίων (μέλισσες, γόνος, προϊόντα της κυψέλης, μελισσοκομικός εξοπλισμός, βομβίνοι, ώριμα φρούτα και λαχανικά, φυτά σε γλάστρες κ.λπ.) και γ) τους διεθνείς λιμένες και αερολιμένες της χώρας μέσω των οποίων διακινούνται οι μεγαλύτερες ποσότητες των παραπάνω φορτίων, προσδιορίζονται ως πιθανές πύλες εισόδου του εντόμου τα εξής σημεία:

1) Λιμένας Πειραιά (Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά)

2) Αερολιμένας Αθηνών (Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής)

3) Λιμένας Θεσσαλονίκης (Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης)

4) Αερολιμένας Θεσσαλονίκης (Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης)

5) Λιμένας Πατρών (Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας)

6) Λιμένας Ηγουμενίτσας (Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας)

7) Λιμένας Ηρακλείου (Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου)


Θα δείτε το τρίτο μέρος  από την ενημέρωση  των μελισσοκόμων Ζακύνθου που έκανε κ.Σταύρος Λαμπρινάκος  επόπτης (ΚΕ.ΜΕ.ΔΥ.Π.Ι.Ν)

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΡΟΣ Α)
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΡΟΣ Β)


>

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas