Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Μια μελισσοκομική επιχείρηση που ξεκίνησε από το μηδέν και σήμερα κοστολογείται στα 3 εκ. ευρώ!


Ο Scott Davies, ένας πρώην παίκτης του ράγκμπι ξεκίνησε μια μελισσοκομική επιχείρηση με την επωνυμία Hilltop Honey, από το μηδέν και μέσα σε πέντε χρόνια έφτασε να γίνει μια απ’ τις μεγαλύτερες εταιρίες μελιού στην Μεγάλη Βρετανία με αξία που αγγίζει τα 3 εκατομμύρια ευρώ!

«Ήμουν 21 όταν χτύπησα την πλάτη μου και αναγκάστηκα να σταματήσω το ράγκμπι. Έπρεπε να βρω κάτι να κάνω στη ζωή μου. Κάποια μέρα περπατώντας σε μία φάρμα, ως μέρος της φυσιοθεραπείας μου, συνάντησα ένα μελίσσι και μαγεύτηκα. Πάντα ήθελα να στήσω την δική μου επιχείρηση και μου άρεσε η ιδέα του να εργάζομαι έξω στη φύση, έτσι σκέφτηκα ότι θα ήταν καλό να αγοράσω κάποια μελίσσια. Κατέθεσα στην τράπεζα ένα επιχειρηματικό σχέδιο 12 σελίδων για να πάρω δάνειο, αλλά ο διευθυντής της τράπεζας μου είπε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πουλήσω όλο αυτό μέλι. Εγώ είπα θα προσπαθήσω!

Ξεκίνησα στήνοντας μια μικρή επιχείρηση, ενώ παράλληλα άρχισα να παρακολουθώ μαθήματα μελισσοκομίας αλλά και μάρκετινγκ. Βοηθήθηκα από μία επιχορήγηση της Ουαλικής κυβέρνησης η οποία περιελάμβανε την ευκαιρία να εκθέσω τα προϊόντα μου για 1 ημέρα σε μια μεγάλη εμπορική έκθεση. Τα Holland & Barrett ήρθαν στο σταντ μου, συζητήσαμε και έναν χρόνο αργότερα έγινα προμηθευτής τους, τροφοδοτώντας τους με 18.000 βάζα. Στη συνέχεια ακολούθησαν τα Tesco, Sainsbury, Wholefoods και Co-0p με αποτέλεσμα σήμερα να έχω μια επιχείρηση η οποία κοστολογείται στα 2,8 εκατομμύρια ευρώ.»

Στα Co–op το Hilltop Honey έχει υπογράψει μια σύμβαση για την προμήθεια 500 καταστημάτων σε όλη τη Βρετανία. Με τη βοήθεια της Ουαλικής κυβέρνησης ο Davies έφυγε από το μικρό χωριό Caersws για το Newtown, όπου φιλοδοξεί να αυξήσει το εργατικό δυναμικό της επιχείρησής του σε πάνω από 30 άτομα τα επόμενα τρία χρόνια. Πιστεύει ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια ανάπτυξης ακόμα.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο παράγει μόλις το 10% του μελιού που καταναλώνει. Ξεκίνησα με 45 κυψέλες, δικές μου και τώρα έχω περισσότερους από 30 προμηθευτές από την Αγγλία αλλά και την Ανατολική Ευρώπη. Η αποστολή μου είναι να παρέχω ποιοτικό μέλι, σε διάφορες ποικιλίες και γεύσεις, όπως είναι το Σκοτσέζικο μέλι ερείκης, το Αγγλικό μέλι από αγριολούλουδα και το βιολογικό μέλι της Ανατολικής Ευρώπης.»


Το μέλι του Davies κέρδισε το βραβείο Χρυσό Πιρούνι στα Great Taste Awards και το Επιχειρηματικό Βραβείο Micro στα Powys Business Awards το 2016. Ο Simon Dryell, διευθυντής στα καταστήματα τροφίμων της Co-op στην Ουαλία, είπε: «Το Hilltop Honey είναι μια ουαλική ιστορία επιτυχίας γεμάτη πάθος για εξαιρετική ποιότητα προϊόντων, αλλά και αποφασιστικότητα να ξεπεραστούν οι όποιες αντιξοότητες»

2 σχόλια :

  1. καλησπέρα, κατι τεοια αρθρα διαβαζουν ορισμενοι και νομιζουν οτι με το να κανουν μελισσια θα γινουν πλουσιοι......
    μακάρι τα πραγματα να ηταν τοσο απλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas