ΤΟ ΠΟΣΟ
ΥΓΙΕΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΙ , ΟΛΟΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ...
Αυτά τα
μπισκότα είναι πολύ νόστιμα και θρεπτικά, χωρίς αυγά και βούτυρο!!!!!
Τι
χρειαζόμαστε:
- ½ φλιτζάνι ταχίνι
- ½ φλιτζάνι μέλι
- 1 φλιτζάνι σπασμένη καρυδόψιχα
- ½ φλιτζάνι ξανθές σταφίδες
- 1 ½ φλιτζάνι νιφάδες βρώμης (κουάκερ) ή άλλες
νιφάδες δημητριακών
- ½ φλιτζάνι σταγόνες κουβερτούρας ή μισή πλάκα
κουβερτούρα (50 γραμ. περίπου) κομμένη σε μικρότερα κομμάτια
- ½ κουτ. του γλυκού κανέλα
Πώς το
κάνουμε:
Βήμα 1)
Ρίχνετε σ ένα μπολ το ταχίνι, το μέλι, την καρυδόψιχα, τις σταφίδες και την
κανέλα και τα ανακατεύετε.
Βήμα 2)
Στη συνέχεια ρίχνετε λίγο λίγο την βρώμη ανακατεύοντας και στο τέλος προσθέτετε
και την κουβερτούρα.
Βήμα 3) Σ
ένα ταψί απλώνετε μια λαδόκολλα και από το μείγμα παίρνετε κομμάτια στο μέγεθος
περίπου ενός καρυδιού και το πλάθετε με τα χέρια σε μπαλάκι το οποίο πριν το
βάλετε στο ταψί το πατάτε λίγο, όπως κάνουμε με τα μπιφτέκια (υπολογίστε
περίπου 12 κομμάτια).
Βήμα 4)
Τα τοποθετείτε αραιά μέσα στο ταψί, γιατί τα μπισκότα απλώνουν με το ψήσιμο.
Στο μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς (πάνω – κάτω) και τα
ψήνετε για 10’. ΠΡΟΣΟΧΗ δεν χρειάζονται περισσότερο ψήσιμο.
Βήμα 5)
Όταν τα βγάλετε από τον φούρνο τα μπισκότα είναι πολύ μαλακά, γι αυτό πριν τα
μαζέψετε αφήστε τα να κρυώσουν λίγο, αλλά βγάλτε τα από το ταψί με την
λαδόκολλα.
Βήμα 6)
Όταν κρυώσουν αν δεν τα σερβίρετε, τα κλείνετε σε γυάλινο βάζο.
ΚΑΛΗ
ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!
Δημοσίευση σχολίου