Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Το πιο γρήγορο «πέταγμα της Μέλισσας» (ΒΙΝΤΕΟ)


Το "πέταγμα της μέλισσας" του Rimsky Korsakov είναι είναι κομμάτι κλασσικής μουσικής.
Απολαύστε το από διαφορετικούς δεξιοτέχνες μουσικούς στον κόσμο.
Για τους περισσότερους μουσικούς το «πέταγμα της Μέλισσας» αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις, καθώς συμπεριλαμβάνεται στα δυσκολότερα μουσικά θέματα παγκοσμίως.
Ο Μπεν Λι μπορεί πλέον να υπερηφανεύεται ότι κατάφερε να παρουσιάσει την πιο γρήγορη εκτέλεση της συγκεκριμένης μελωδίας. Ο χρόνος του… 58.05 δευτερόλεπτα, με τους επιστήμονες που τον παρακολούθησαν να εκτιμούν ότι χρειάστηκε να παίξει κατά μέσο όρο 15 νότες/δευτερόλεπτο προκειμένου να τα καταφέρει!

Παίζοντας βιολί από την ηλικία των πέντε ετών, στα 16 του βραβεύτηκε ως ο καλύτερος νέος συνθέτης Τζαζ της χρονιάς και σήμερα θεωρείται ένας από τους κορυφαίους βιρτουόζους στο συγκεκριμένο όργανο. Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδας «telegraph» ο 32χρονος μουσικός έχει ασφαλίσει τα δάχτυλά του για 3 εκατ. δολάρια.
«Μου πήρε δεκάδες χιλιάδες ώρες πρακτικής προκειμένου να φθάσω σε αυτή την ταχύτητα, ωστόσο βοήθησε τα μέγιστα που οι γονείς μου ήταν μουσικοί και με ενθάρρυναν να παίζω» τόνισε περιχαρής ο Μπεν Λι.


Και με 8 Πιάνα

Από την Yuja Wang 

Είναι αλήθεια πως η ανθρώπινη φωνή έχει όρια; Είναι αλήθεια πως φτάνει μέχρι μια ορισμένη ταχύτητα;
Η απάντηση είναι…
αρνητική κι έρχεται από μια χορωδία που τόλμησε να προσπαθήσει να τραγουδήσει χωρίς τη βοήθεια άλλων μουσικών οργάνων ένα από τα γνωστότερα για τη δυσκολία του, λόγω ταχύτητας, μουσικά κομμάτια.

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas