Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΚΑΦΕ ΜΕ ΜΕΛΙ, ΓΙΑ ΛΑΜΠΕΡΑ ΚΑΙ ΠΥΚΝΑ ΜΑΛΛΙΑ!


Αγαπάμε τον καφέ και το αποδεικνύουμε καθημερινά, πίνοντας αρκετούς την ημέρα.
Ένας παραπάνω λόγος για να τον αγαπήσουμε ακόμη πιο πολύ είναι η δημοσίευση της παρακάτω μελέτης, που αποδεικνύει εν ολίγοις ότι ο καφές συμβάλλει στην πολυπόθητη γρήγορη ανάπτυξη των μαλλιών μας!

 Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό International Journal of Dermatology διαπιστώθηκε ότι η καφεΐνη, εκτός του ότι λειτουργεί ως διεγερτικό για τους νευρώνες του εγκεφάλου, προκαλεί γρήγορη ανάπτυξη-επιμήκυνση των μαλλιών και παρατείνει τον κύκλο ανάπτυξής τους, διεγείροντας την τρίχα. Αυτό το πετυχαίνει, σταματώντας τη δράση της DHT (Dihydrotestosterone), της ορμόνης, δηλαδή, που είναι υπεύθυνη για την καταστροφή των θυλάκων και την τριχόπτωση. Η καταστολή αυτής της ορμόνης είναι αναγκαία για την πρόληψη της αραίωσης των μαλλιών και την ενδυνάμωση της τρίχας.

Ακόμη, βρέθηκε πως οι θύλακες των μαλλιών στις γυναίκες, αν και είναι πιο ευαίσθητοι, «ανταποκρίνονται» στην επίδραση της καφεΐνης περισσότερο από αυτούς στους άνδρες.

Θα ήταν ψέμα βέβαια, αν λέγαμε πως ο πρωινός σας καφές συμβάλλει στην πυκνότητα των μαλλιών σας, καθώς σύμφωνα με τον Dr. Robert Dorin, ειδικός δερματολόγος πάνω στην αναδόμηση μαλλιών, θα πρέπει να πίνετε περίπου 50-60 φλιτζάνια καφέ την ημέρα για να δείτε αποτέλεσμα- πράγμα που σίγουρα δεν συνιστάται! Μάλιστα, σε παλαιότερη μελέτη του ίδιου επιστημονικού περιοδικού, η καφεΐνη ενίσχυσε το μήκος των τριχών κατά 33-40%.

Ιδανική λύση, που συνιστούν και ειδικοί, είναι να αναζητήσετε προϊόντα, κρέμες ή μάσκες για τα μαλλιά που συμπεριλαμβάνουν την καφεΐνη στον κατάλογο των συστατικών τους, τα οποία θα πρέπει να τα αφήνετε στο τριχωτό της κεφαλής σας για τουλάχιστον δύο λεπτά.

Αν βαριέστε να ψάχνετε προϊόντα, που να περιέχουν μεταξύ άλλων, την καφεΐνη στα συστατικά τους και θέλετε πραγματικά μια ανέξοδη μάσκα για λαμπερά μαλλιά, τότε δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε την παρακάτω πανεύκολη μάσκα με καφέ!

Θα χρειαστείτε:

  • 2 κουταλιές της σούπας σκόνη καφέ
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Η προετοιμασία θα σας πάρει λιγότερο από λεπτό!

Σε ένα γυάλινο μπολ ανακατέψτε πολύ καλά τον καφέ, το μέλι και το ελαιόλαδο. Αν θέλετε μπορείτε να διπλασιάσετε τις ποσότητες των συστατικών της συνταγής, ανάλογα με το μήκος των μαλλιών σας. Απλώστε τη μάσκα στα μαλλιά σας, κυρίως στο τριχωτό της κεφαλής σας, κάνοντας κυκλικές κινήσεις και αφού την αφήσετε τη για 15-30 λεπτά, ξεπλύνετε.


Ο καφές μαλακώνει και προσθέτει λάμψη στα μαλλιά. Η μάσκα μαλλιών είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τον καφέ στα μαλλιά σας, μιας και τονώνει τους θύλακες της τρίχας και επιταχύνει την ανάπτυξή τους.

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas