Ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό, ιδανικό για
πρωινό… και όχι μόνο.
Τι χρειαζόμαστε:
• Για τη ζύμη:
• 5 κούπες χλιαρό νερό
• 3 βανίλιες
• 1 κ.σ. ζάχαρη
• αλεύρι φαριν απ (όσο χρειαστεί) για να
έχει μορφή χυλού
• ελαιόλαδο
Για πασπάλισμα:
• μέλι (όσο θέλετε)
• κανέλλα (όσο θέλετε)
• ζάχαρη (όσο θέλετε)
Πώς το κάνουμε:
• Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι
ελαιόλαδο.
• Όταν έχει κάψει καλά, ρίχνουμε την
ζύμη με κουτάλα μαγειρέματος, σιγά-σιγά, και στο ίδιο σημείο, να μην απλώνει!
• Υπολογίστε ότι στο μικρό τηγανάκι
χωράνε 4 κουταλιές.
• Μόλις ροδίσουν και από τις δύο
πλευρές, είναι έτοιμες!
Λίγα μυστικά ακόμα
• Να μην τις τσιμπάτε στο γύρισμα με το
πιρούνι, για να σας γίνουν αφράτες και να μην πάρουν μέσα πολύ λάδι.
Δημοσίευση σχολίου