ΥΛΙΚΑ
Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ 500 γρ κοσκινισμένο
Αυγά 5 σε θερμοκρασία δωματίου
Ζάχαρη 1 ποτήρι
Γάλα 1ποτήρι χλιαρό
Βούτυρο 250 γρ λιωμένο
Πορτοκάλι 1 τεμ χυμό και ξύσμα
Μέλι 2 κουταλιές σούπας
Κανέλα 2 κουταλιές γλυκού κοφτές
Γαρύφαλλο 1 κουταλάκι γλυκού σε σκόνη
Μοσχοκάρυδο 1/2 κουταλάκι γλυκού τριμμένο
Σόδα μαγειρικής 1 κουταλάκι γλυκού
Μπέικιν πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ 1 κουταλάκι γλυκού
Κακάο 2 κουταλιές σούπας
Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
ΟΔΗΓΙΕΣ
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε το χλιαρό γάλα,το μέλι,το βούτυρο λιωμένο,το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την σόδα μαγειρικής, το κακάο, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο, τα κοσκινίζουμε όλα μαζί και τα προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα. Συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ να ανακατευτούν καλά. Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ, την βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να παγώσει το βούτυρο και την πασπαλίζουμε με αλεύρι για να μην μας κολλήσει το κέικ στο ψήσιμο. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 – 45 λεπτά μέχρι που όταν τρυπήσουμε με ένα μαχαίρι να μην κολλήσει υλικό στην λεπίδα του. Βγάζουμε από τον φούρνο κι αφήνουμε να κρυώσει καλά. Προσεκτικά το βγάζουμε από την φόρμα, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και το απολαμβάνουμε.
Πηγή
Δημοσίευση σχολίου