Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

Επουλώνει πληγές μέλι Ιρλανδών επιστημόνων



Στη θεραπεία των πληγών και την αποτροπή των μολύνσεων συντελεί ένα μέλι που δημιούργησαν Ιρλανδοί επιστήμονες και αναμένεται σύντομα να διατεθεί στο εμπόριο.

Το Surgihoney, όπως ονομάζεται το μέλι, δοκιμάζεται για ένα χρόνο σε μωρά, νέες μητέρες, καρκινοπαθείς αλλά και ηλικιωμένους σε διάφορα νοσοκομεία του Χαμπσάιρ.

Πληγές και έλκη κατακλίσεως, , επουλώθηκαν μέσα σε λίγες μέρες, ακόμα κι αν ήταν μολυσμένα με χρυσίζων σταφυλόκοκκο, ένα επικίνδυνο ενδονοσοκομειακό μικρόβιο. Παράλληλα, χάρη στο μέλι αυτό μειώθηκε κατά 50% ο αριθμός των γυναικών με μολύνσεις μετά από καισαρική.

Το μέλι Surgihoney μπορεί να σκοτώνει βακτήρια, παράσιτα και μύκητες και να διεγείρει την επούλωση των πληγών. Το πλεονέκτημα του Surgihoney είναι ότι σκοτώνει τα μικρόβια, δίχως να βλάπτει τους ιστούς.


Ο Δρ Μάθιου Dryden, σύμβουλος μικροβιολόγος στο Hampshire Νοσοκομεία NHS Foundation Trust, δήλωσε: «Θα φέρει επανάσταση στην περιποίηση τραυμάτων σε όλο τον κόσμο.»
Το νέο μέλι έχει πάρει άδεια από την αρμόδια υπηρεσία ελέγχου φαρμάκων της Βρετανίας, ενώ πρόκειται να αρχίσει να διατίθεται σύντομα και στο εμπόριο.
 Το Surgihoney αναπτύσσεται από τον Ian Staples, έναν επιχειρηματία, ο οποίος κάποτε ανήκε η Halfords εξαρτημάτων αυτοκινήτων αλυσίδας.
Αγόρασε ένα βιολογικό αγρόκτημα στη νότια Χιλή, που έχει συσταθεί κυψέλες στη συνέχεια χρηματοδοτήθηκαν και με επιστημονικούς ερευνητές στην Ιρλανδία για να προσδιορίσει τα μοναδικά στοιχεία και οφέλει για την υγεία.
Το μέλι έχει αδειοδοτηθεί από τη Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και προϊόντων υγείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά δεν είναι ακόμα διαθέσιμα στο εμπόριο. που είχε αναφερθεί αρχικά από την Valerie Elliott στην εφημερίδα Daily Mail
Πηγή



Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas