Translate - ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

SLIDESHOW / ZAKYNTHOS

ΤΠ ΤΣΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ


Το τσάι που μας ήρθε δώρο από τον οίκο τσαγιού Madras και το φυλάμε ως λάφυρο πολύτιμο, μέλι, τζίντζερ και λεμόνι. Μετανιωμένος για τα κιλά των κουραμπιέδων που εξαφάνισα, τα διπλά κιλά μελομακάρονα και το συνεχές μάδημα στο τρυφερό ψητουδάκι, η πρώτη Δευτέρα του χρόνου με βρίσκει με τσάι και ενοχές, καμία συμπάθεια, αποτοξίνωση επειγόντως να ελαφρύνει το στομάχι και να καθαρίσει η συνείδηση. Έχουμε και λέμε:
Μέσα στο τσαγιερό μπαίνει το τσάι με τον γνωστό τρόπο, 3 φέτες λεμόνι που τις μισοστύβω για να αφήσουν και χυμό, δύο κουταλιές της σούπας μέλι και κάμποσο τζίντζερ καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες, περίπου 3 ή 4. Αν αγαπάτε τα καυτερά, αυξάνετε το τζίντζερ κατά τα γούστα σας.

Ζεστό-βραστό νερό και αναμονή για ένα δεκάλεπτο, να πάρει το τσάι χρώμα και μυρωδιές. Δύο φλιτζάνια για πρωί και θα επανέλθω το απόγευμα, για να πιάσει τόπο η αποτοξίνωση. Μα και ολημερίς μπορώ να το έχω πλάι: το αδειάζω σε ποτήρι με λίγο πάγο και έχω ρόφημα δροσερό και φρέσκο.

Kαι τσαγιερό να μη μου βρίσκεται, με εκείνη την απλή κανάτα με το φίλτρο που συνήθως ετοιμάζουμε καφέ στιγμιαίο, μπορώ να το φτιάξω μια χαρά. Όλα τα υλικά (σε μικρότερη ποσότητα ασφαλώς) μέσα, καυτό νερό, 5-6 λεπτά υπομονή και ανακάτεμα, φιλτράρισμα και στο φλιτζάνι.

Το μεσημέρι σαλάτα ή μια σούπα ελαφριά, τίποτα παραπάνω για σήμερα. Και αν θέλω να του τονώσω τη γεύση, ίσως σπάσω μέσα μια καυτερή πιπεριά και το μεταμορφώνω αυτομάτως σε πανίσχυρο γιατροσόφι για το κρύωμα που συνεχώς καραδοκεί.

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © XΡΥΣΟ ΜΕΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Designed by John Tsipas